EP rukomet

Červar: Zadovoljan sam konačnim rezultatom i igrom u prvom poluvremenu

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



BEČ Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, nakon pobjede protiv Austrije 27-23 (13-8), izjavio je u četvrtak da je zadovoljan konačnim rezultatom i igrom u prvom poluvremenu, ali ne i prikazanim u drugom poluvremenu.


“Zadovoljan sam rezultatom i igrom u prvom poluvremenu. No, drugim poluvremenom nisam zadovoljan, izgubili smo koncentraciju, pomislili smo da se utakmica može dobiti lako. Moramo naučiti da treba igrati do kraja, moramo imati kontinuitet u igri jer nam slijedi jak protivnik, reprezentacija Njemačke, koja će se na nama vaditi”, kazao je izbornik Červar za RTL televiziju.


Od samog starta hrvatski rukometaši igrali su u visokom tempu, dobro je funkcionirala obrana 5-1, pa su Austrijanci bili prisiljeni pucati iz teških pozicija, a tome su dodali i devet izgubljenih lopti u prvom poluvremenu.




“Protiv Austrije imali smo premalo križanja u napadu, doduše Cindrić je dosta vukao, ali ostali su morali pokazati više dinamike. Govorim to jer trebamo iz ove utakmice izvući pouke i popraviti nedostatke, jer pred nama je još puno posla, do kraja ove faze imamo još tri utakmice. Ne smijemo pasti u samozadovoljstvo, moramo biti skromni, borbeni i taktički disciplinirani”, rekao je Červar i dodao: “Zabrinjavaju me neki igrači, nikako da se oslobode, da budu bolji. Čekam Mamića i Musu, posebno u obrani. Danas je u obrani bio loš Mandić. On je veliki borac, ali danas nije bio koncentriran i primili smo nekoliko laganih golova”.


U subotu nas čeka susret protiv Njemačke, koji bi mogao biti ključan za prolazak u polufinale.


“To bi mogla biti teža utakmica za Njemačku negoli za nas, posebice ako ne ostvare željeni rezultat u susretu protiv Bjelorusije. Ulog je veliki, posebice za Nijemce koji su pod pritiskom da moraju dobiti utakmicu protiv nas, jer inače ozbiljno ‘vise’. Ako mi pobijedimo onda smo blizu polufinala”, kazao je Červar.


Kod Hrvatske najefikasniji je bio Zlatko Horvat sa šest golova (četiri iz sedmeraca). Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić postigli su po pet pogodaka, a David Mandić i Luka Stepančić po četiri.


“Mislim da smo zaslužili pobjedu, odigrali smo na visokom nivou, pogotovo prvo poluvrijeme, i obranu i napad. Tada smo napravili razliku. U drugom poluvremenu smo malo pali, fizički smo se umorili. Ovo je jako važna pobjeda i treba biti zadovoljan, jer dižemo se iz utakmice u utakmicu. Hvala navijačima na podršci, predivno je igrati”, istaknuo je Luka Cindrić.


“Dobro smo se pripremili i dobro ušli u utakmicu. U drugom poluvremenu smo upali u crnu rupu, zabijali smo golove, ali nismo obranu odradili kako treba. Ipak, ovo je zaslužena pobjeda i idemo dalje”, rekao je Matej Hrstić.