Svjetsko prvenstvo

Červar: “Pohvalio bi sve svoje igrače! Sada rasterećeno protiv Španjolske”

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Dobili smo jako važnu utakmicu i dobili smo je uvjerljivo jer Makedonija nikad nije vodila, rekao je ČervarMUENCHEN Pohvalio bih sve svoje igrače, stvarno su večeras svi bili dobri i sada možemo rasterećenije igrati protiv Španjolske, kazao je nakon pobjede nad Makedonijom u Muenchenu izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar.


Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je u Muenchenu u 3. kolu skupine B Svjetskog prvenstva svladala Makedoniju sa 31-22 (16-11), te je osigurala prolazak u drugi krug.


»Dobili smo jako važnu utakmicu i dobili smo je uvjerljivo jer Makedonija nikad nije vodila. Sad znamo da prenosimo dva boda u drugu fazu i moramo se pripremiti za ključnu utakmicu sa Španjolskom.
Naš cilj je i prije prvenstva bio je doći do Španjolske sa svim pobjedama: Sad ćemo mnogo ratesterečeniji ući u u utakmicu, u kojoj je Španjolska, kao europski prvak favorit«, kazao je Červar, koji je nastavio sa pohvalama svojoj momčadi.


»Pohvalio bih sve momke, odigrali jako dobro i očito smo dobro analizirali Makedonce. Znao sam da će oni pokušati s igrom »sedam na šest« da nas iznenade, ali nisu uspjeli. Sve što mos zamislili smo ostvarili, a obrana nam je bila jako čvrsta i pokretljiva, i 6-0 i 5-1.


Napad je imao odgovor na sve taktičke zamisli protivnika. i stvarno smo igrali dobro večeras. Još uvijek nema euforije, moramo ostati skromni«, kazao je Červar, koji je bio lišen usluga Luke Cindrića, koji ima problema s zadnjom ložom.


»Cindrić nije igrao jer nismo htjeli ništa riskirati, čuvamo ga za Španjolsku. Nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer je ekipa večeras stvarno bila kompaktna i čvsta«.


Makedonski izbornik Raul Gonzales pohvalio je Hrvatsku, a pogotovu vratara Šegu.


»Šego je bio sjajan, zbog njega smo loše počeli i ušli u zaostatak. Pokušavali smo se vratiti u igru u drugom dijelu sa svim mogućim opcijama, ali dalje od tri gola minusa nije išlo. Hrvatska je večeras bila prejaka za nas«.