Hrvatska seli u Beč

Červar: A sada slijedi teži cilj, igramo protiv dva favorita za medalje

Hina

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

»Imamo u Beču četiri složena protivnika, dva favorita za medalje. Vidjeli smo da kad igramo složno, disciplinirano, kad se držimo dogovora i taktike, kad djelujemo kao tim, onda stvari idu lakše«, kazao je Červar, koji je protiv Srbije odigrao 200-tu utakmicu na kormilu HrvatskeGRAZ – «Idemo dalje, prvi cilj je ostvaren, a sada idemo sada po drugi cilj«, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon što je Hrvatska s tri pobjede okončala prvi krug EURA u Grazu.


Sa tri pobjede u prvom krugu u Grazu Hrvatska ide u Beč s dva boda, puna samopouzdanja i vjere da može otići u borbu za medalje.


»Imamo u Beču četiri složena protivnika, dva favorita za medalje. Vidjeli smo da kad igramo složno, disciplinirano, kad se držimo dogovora i taktike, kad djelujemo kao tim, onda stvari idu lakše«, kazao je Červar, koji je protiv Srbije odigrao 200-tu utakmicu na kormilu Hrvatske.
Suparnike i detaljan raspored igranja u drugoj fazi u Beču Hrvatska će znat tek kasno večeras nakon završetka natjecanja u skupini B. Iz te skupine to mogu biti Austrija, Sj. Makedonija ili Češka, a iz skupine C nam dolaze Njemačka i Španjolska.


Zanimljivo je da je i prije deset godina Hrvatska na EURU 2010 u Grazu također ostvarila tri pobjede (Norveška 25-23, Ukrajina 28-25, Rusija 30-28), da bi u II fazi također u Beču dobili Austrijance (26-23) i Dance (27-23) te remizirali s Islandom (26-26).


Rapsodija je nastavljena pobjedom nad Poljskom u polufinalu (24-21), da bi Francuzi u finalu bili bolji s 25-21.