Kup Hrvatske

ROŽMAN UOČI OSIJEKA Nema alibija, treba odigrati na najbolji način

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/Foto YouTube Screenshot

Simon Rožman/Foto YouTube Screenshot

Moramo biti spremni i tako se ponašamo ovih dana. Sve ide po planu, igrači su svjesni da je prva utakmica ujedno i jako bitna, ali mi smo spremni za postkorona eru - kaže trener "bijelih"



RIJEKA Nogometaši Rijeke u nedjelju igraju prvu utakmicu nakon skoro tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa. Prva utakmica ujedno je i jedna od trenutno najbitnijih – polufinale Kupa s Osijekom.


– Moramo biti spremni i tako se ponašamo ovih dana. Sve ide po planu, igrači su svjesni da je prva utakmica ujedno i jako bitna, ali mi smo spremni za postkorona eru. Nema alibija, treba odigrati na najbolji način – rekao je trener Rijeke Simon Rožman uoči nedjeljne utakmice.


Trener je naglasio i kako na kraju ovise najviše o sebi…




– Kako za nas tako i za njih. Igramo protiv iskusne ekipe s odličnim pojedincima, ali ovisimo najviše o sebi, kako biti bolji u svim fazama igre… Mislim da će mali detalji odlučiti ovu utakmicu. Prazne tribine? Hendikep je za nas, ali to su nove mjere i tako se treba ponašati, nema alibija.


Osim manjih poteškoća nekolicine igrača o kojima Rožman nije previše govorio, svi su spremni za utakmicu.


– Mali je pritisak, ali to je pozitivna trema, svi čekamo derbi da odigramo sto posto i samo tako možemo očekivati pobjedu. Bit će jako teška utakmica, Osijek je pri vrhu uvijek i moramo se boriti i dati 120 posto – rekao je Ivan Lepinjica, dok je Halilović dodao da vjeruje u prolazak dalje.


– Očekivanja su jasna, vjerujemo u naš prolazak dalje, dobro smo se pripremali te će ovo sigurno bit teška utakmica i za njih i nas. Ipak je prošlo više od dva i pol mjeseca, a bitna je utakmica – dodao je Tibor Halilović.