Nakon osam brzinaca

Rovanpera vodeći nakon prvog dana Croatia Rallyja, Finac stekao veliku prednost ispred kažnjenog Neuvillea

Hina

Kalle Rovanpera/Foto PIXSELL

Kalle Rovanpera/Foto PIXSELL

No, Neuville je odlično odradio četiri poslijepodnevna brzinska testa. S četvrtog mjesta ukupnog redoslijeda se vratio na drugo, no zaostatak za Rovanperom je ostao.



ZAGREB Finski vozač Kalle Rovanpera u Toyoti trenutačno je vodeći u ukupnom redoslijedu WRC Croatia Rallyja, nakon prvog dana i osam odrađenih brzinskih ispita.


Rovanpera je pred najbližom konkurencijom stekao prilični odmak pa tako ima minutu i četiri sekunde prednosti u odnosu na belgijskog predstavnika Neuvillea. Od samog početka utrke Neuville je bio glavna prijetnja Rovanperi, ali je nakon četvrtog brzinskog ispita Belgijanac kažnjen s 40 sekundi jer je zakasnio s dolaskom u zagrebački servisni centar.


No, Neuville je odlično odradio četiri poslijepodnevna brzinska testa. S četvrtog mjesta ukupnog redoslijeda se vratio na drugo, no zaostatak za Rovanperom je ostao.




Zaostatak manji od dvije minute za Fincem imaju još samo treći Estonac Ott Tanak (minuta i 23 sekunde) te četvrti Irac Craig Breen (minuta i 35 sekundi).


Tijekom petka vozačima nije bilo lako obavljati zadatke na hrvatskim cestama zbog kiše i klizave podloge pa je osim što boljeg rezultata trebalo izbjeći sve moguće neugodnosti. Francuz Adrien Fourmaux u tome nije uspio te je tijekom trećeg brzinskog ispita izletio sa staze te je probivši ogradu uletio u dvorište jedne obiteljske kuće u Krašiću. Nakon dva brzinska ispita Fourmaux je zauzimao šesto mjesto u ukupnom redoslijedu.


U subotu je na rasporedu novih osam brzinskih testova, a WRC Croatia Rally završava u nedjelju s četiri brzinca.


WRC Croatia Rally (redoslijed nakon 8 od 20 brzinskih ispita):


1. Kalle Rovanpera (Fin / Toyota GR Yaris Rally1) 1h15:35.5


2. Thierry Neuville (Bel / Hyundai i20 N Rally1) +1.04:0


3. Ott Tanak (Est / Hyundai i20 N Rally1) +1:23.3


4. Craig Breen (Irs / Ford Puma Rally1) +1:35.2


5. Oliver Solberg (Šve / Hyundai i20 N Rally1) +2:38.5


6. Elfyn Evans (VB / Toyota GR Yaris Rally1) +2:49.1


7. Takamoto Katsuta (JAP/Toyota GR Yaris Rally1) +3:28.0


8. Gus Greensmith (VB / Ford Puma Rally1) +3:39.6