Nogomet

Roma u novu europsku sezonu ušla porazom od Ludogoreca, Arsenal svladao Zurich

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nakon odličnog otvaranje sezone drugi je ovo poraz Rome u nizu. Prošlog vikenda momčad Josea Mourinha je izgubila s 0-4 na gostovanju kod Udinesea u Serie A



RAZGRAD Nogometaši Rome, prošlosezonski osvajači Konferencijske lige, porazom 1-2 kod bugarskog Ludogoreca otvorili su natjecanje u Europskoj ligi.


Bugarski prvak, sastav kojeg je izbacio zagrebački Dinamo na svom putu prema Ligi prvaka, poveo je u 72. minuti golom Brazilca Caulyja. Činilo se da će Rimljani izbjeći poraz kada je Šomurodov izjednačio u 86. minuti, ali Brazilci su te večeri bili kobni po Romu te je u 88. minuti igrač s klupe, Nonato, zabio za konačnih 2-1 Bugara.


Nakon odličnog otvaranje sezone drugi je ovo poraz Rome u nizu. Prošlog vikenda momčad Josea Mourinha je izgubila s 0-4 na gostovanju kod Udinesea u Serie A.




U toj skupini C Betis je uz dva pogotka Williana Josea s 2-0 slavio kod finskog prvaka HJK Helsinkija.


Arsenal je golovima Marquinhosa i Nketiaha s 2-1 pobijedio Zuerich u gostima, a za domaćina je posljednjih deset minuta odigrao hrvatski napadač Ivan Santini. U toj skupini A norveški Bodo Glimt, još jedna momčad koja je ovog ljeta pala protiv Dinama, uhvatila je bod na gostovanju u Eindhovenu te je odigrala 1-1 protiv PSV-a. Bodo je poveo golom Gronbaeka u 44. minuti, dok je u 62. izjednačio Gakpo.


U skupini B Rennes je golom Assignona u 94. minuti svladao 2-1 AEK Larnacu. Hrvatski nogometaš Lovro Majer je igrao za Rennes do 83. minute. U završnici se odlučivala i druga utakmica te skupine, a Fenerbahče je s istih 2-1 pobijedio kijevski Dinamo. Gol odluke je dao belgijski napadač Batshuayji u 92. minuti.


U skupini D su uspješni bili gosti. Braga je slavila 2-0 u Švedskoj kod Malmoa golovima Brune Rodriguesa i Ricarda Horte, dok je belgijski Union St. Gilloise iznenadio u gostima Union Berlin pobjedom 1-0. Lynen je u 38. minuti dao gol vrijedan tri boda.