ŠVICARAC HUMANITARAC

Roger Federer organizira humanitarnu dražbu odjeće i predmeta koje je koristio na svojem putu do 20 Grand Slamova

Portal Novi list

Reket i tenisice Federera s Roland Garrosa 2009./Foto: REUTERS

Reket i tenisice Federera s Roland Garrosa 2009./Foto: REUTERS

"Svaki komad na ovim aukcijama predstavlja trenutak u mojoj teniskoj karijeri i omogućava mi da podijelim dio svoje osobne arhive sa svojim obožavateljima širom svijeta", rekao je Federer.



RIJEKA Rekordni osvajač 20 Grand Slam naslova Roger Federer održat će dražbu opreme i predmeta koji su bili dio njegovog puta do osvajanja naslova.


Milijuni obožavatelja diljem svijeta dobit će jedinstvenu priliku da posjeduju neke uspomene na nevjerojatnu karijeru švicarskog velikana. Federer će, između ostalog, na aukciji prodavati odjeću i rekete koje je koristio na Roland Garrosu 2009. godine, kada je u finalu pobijedio Robina Soderlinga, kao i vestu koji je nosio 2012. nakon pobjede protiv Andyja Murrayja na Winbledonu.


Cijene važnijih predmeta variraju između 3.000 i 70.000 funti, a jedan od najskupljih predmeta je reket koji je koristio u pobjedi nad Rafaelom Nadalom na Wimbledonu 2007. godine. Očekuje se da će taj reket biti prodan za najmanje 30.000 funti.


U ponudi su i manji predmeti poput znojnika, a sav novac koji će zaraditi ide u dobrotvorne svrhe.


“Svaki komad na ovim aukcijama predstavlja trenutak u mojoj teniskoj karijeri i omogućava mi da podijelim dio svoje osobne arhive sa svojim obožavateljima širom svijeta”, rekao je Federer.




“Što je još važnije, prihod ide u Zakladu ‘Roger Federer’ da nam pomogne da nastavimo pružati obrazovne resurse djeci u Africi i Švicarskoj”, zaključio je.