Premijer liga

Rođendansko slavlje na kozalskom parketu. Košarkašice FSV-a upisale drugu ovosezonsku pobjedu

Katarina Blažević

Ivona Krakić/Foto A. MAKSIMOVIĆ

Ivona Krakić/Foto A. MAKSIMOVIĆ

Riječanke su u dramatičnom susretu sa Šibenikom na krilima Trehub i Krakić uzele vrijedna dva boda, i to upravo na 15. rođendan kluba



RIJEKA Košarkašice FSV-a vezale su i drugu domaću premijerligašku pobjedu, a slavlje nad Šibenikom na Kozali bilo je još značanije jer su domaće igračice i stručni stožer s ostatkom kluba te navijačima tako proslavili i 15. obljetnicu osnutka.


FSV – Šibenik 64:55

Utakmica 3. kola Premijer lige košarkašica: FSV – Šibenik 64:55 (16:19, 14:8, 11:9, 23:19), Dvorana »Dinko Lukarić«. Gledatelja: 200. Suci: Matek, Žagar i Klasan.


FSV: Kajfeš 10 (2-2), Trehub 19 (3-4), Brajac 5 (1-6), Stanić, Krakić 19 (1-1), Ratković, Vidović, Bašek, Jurčić, Šporčić, Brandić 11 (2-2), Vrban.




ŠIBENIK: Skorić 10 (1-1), Gavin 33 (5-8), Šarić 3, Džafić 5, Mobley 2 (0-1), Dragović, Dobrić, Milković 2, Šuperba, Branisavljević.

A susret protiv ekipe koju vodi izbornik ženske hrvatske vrste Stipe Bralić bio je tvrd i uzbudljiv jednako kao i u dva navrata prošle sezone, ali tada su Riječanke gubile… Ovoga puta utakmicu su prelomile praktički minutu prije kraja kada je Krakić ubacila tricu za 61:53. Gavin je vukla Šibenčanke pa je s realiziranim šutem za dva poena 50 sekundi prije kraja možda još dala nade svojoj ekipi (61:55), ali Trehub je pola minute prije kraja položila i moglo je početi slavlje…


Otvaranje utakmice pripalo je gošćama, koje su tricom Džafić povele 13:3, ali polako su domaće smanjivale zaostatak. Brandić i Kajfeš povezale su trice na kraju prve četvrtine (16:19). U redovima Riječanki je na šutu itekako išlo Brandić, koja je ponovo pogodila tricu u 12. minuti (19:23), da bi konačni preokret šest minuta kasnije uslijedio polaganjima Brajac i Trehub (28:27). I jedna i druga ekipa puno su griješile i promašivale u tim trenucima te je na kraju to bila skromna četvrtina s tek 22 poena zajedno.


Tijekom cijelog drugog poluvremena domaće su držale vodstvo, ali konstantno su gošće puhale za vrat i prijetile preko Gavin, koja je s četiri vezana poena smanjila na četiri poena zaostatka u 32. minuti (46:42), a potom i na sredini četvrtine poentirala za 48:46. Srećom za FSV, svaki put kada je Šibenik smanjivao, Trehub i Krakić su pogađale… Upravo su njih dvije na kraju u pobjedu ugradile po 19 poena, a obje su upisale i »double-double«. Trehub je upisala i 12 skokova, dok je Krakić stala na 10.


– Utakmica je bila malo nervozna i napeta. Nakon početne nervoze uspjeli smo doći u vodstvo koje smo uspjeli održati do samog kraja. Sigurno moramo još dosta raditi da bismo bili bolji, a svaka pobjeda je motivacija za novi rad. Zahvalio bih se publici koja nas je ponovo došla podržati u velikom broju – rekao je trener FSV-a Teddy Delač.