Ponajbolji u derbiju

Robert Murić u Jadranskom je derbiju upisao svoj stoti nastup za Bijele: “I dalje vjerujem u jesenski naslov”

Denis Frančišković

SIGURAN S BIJELE TOČKE - Robert Murić/Foto PIXSELL

SIGURAN S BIJELE TOČKE - Robert Murić/Foto PIXSELL

U Kupu želimo otići do kraja i posvetit ćemo mu se kad za to dođe vrijeme. Domaće utakmice su prednost i sigurno ćemo napraviti sve da uzmemo svih 12 bodova. Vjerujem da možemo biti prvi na polusezoni - kaže Murić



RIJEKA Osim što je to bio derbi iza kojeg su ostali brojni repovi, bila je to i utakmica u znaku okruglih brojki. Rijeka i Hajduk igrali su stoti Jadranski derbi računaju li se HNL i Kup utakmice, a Robet Murić ostvario je također svoj jubilarni, stoti nastup za Bijele. Postigao je i vodeći gol za svoj 30. pogodak za Rijeku, ali nije dočekao najavljivani idealan scenarij.


Bio je to njegov prvi pogodak Hajduku, ali u konačnici Bijelima nije donio previše. Rijeka je opet pala u nadoknadi, treći put zaredom od Splićana na Rujevici, i ostala praznih ruku. A puno su na Rujevici polagali u ovu utakmicu. Pobjeda bi Riječanima širom otvorila vrata jesenskog naslova prvaka.


– Očekivao sam jedno i drugo. Našu pobjedu i moj gol. Zabio sam, ali, eto, nismo dočekali pobjedu. To je nogomet – kaže Murić. – Utakmica je bila jako dobra i mi smo jako dobro odigrali unatoč porazu. Mislim da nam se nema što zamjeriti. Dali smo sve od sebe, ali nam je koncentracija pala u zadnjih desetak minuta. Brzo smo dobili dva gola… Kako je bilo u svlačionici? Tužno, glave su bile pognute.




Ostaje pitanje koliko je najnoviji poraz uopće psihološki poljuljao igrače Gorana Tomića. Poglavito kada se zna da je Rijeka u derbi ušla kao favorit i većina toga bilo je na njezinoj strani.


– Pa malo nas je poljuljao. Ali, nakon nekoliko dana sve se opet vratilo u normalu. Koncentrirani smo isključivo na Slaven Belupo. Pogledali smo neke greške koje smo radili, ali nije ih bilo puno. Opet se nismo uspjeli odvojiti? Dinamo su vratila dva jedanaesterca, a sad nam se to opet ponovilo. Da toga nije bilo, vjerujem da bismo pobijedili. Moramo više raditi na koncentraciji i rješenjima u završnici utakmica.


Dobra sjećanja


Najnovija situacija stvorila je imperativ pred subotnje gostovanje u Koprivnici. On bi ionako postajao, ali sada je dosta veći protiv momčadi koju Rijeka redovito pobjeđuje, ali je s njom najviše remizirala od svih suparnika u HNL-u.


– Cilj je jasan, a to su tri boda. U posljednje vrijeme uvijek smo rezultatski dobro prolazili u Koprivnici. Jednom smo remizirali dok nas je vodio Bišćan, a sve ostalo dobili. Za Koprivnicu me vežu dobra sjećanja. Slaven je pobijedio Hajduk? Gledao sam tu utakmicu. Nisu loši i respektiramo ih. Mi se više brinemo za sebe i kako uzeti tri boda.


Bijele nakon toga čeka četvrtfinale Kupa s Dinamom u Maksimiru te četiri domaće utakmice u nizu, Hrvatski dragovoljac, Osijek, Gorica i Istra 1961.


– U Kupu želimo otići do kraja i posvetit ćemo mu se kad za to dođe vrijeme. Te domaće utakmice su nam prednost i sigurno ćemo napraviti sve da uzmemo svih 12 bodova. Vjerujem da možemo biti prvi na polusezoni.


Bočkaj i Osijek


U odlučujuću rundu Osijek, Rijeka, Dinamo i Hajduk ulaze s razmakom od samo četiri boda.


– Svi smo tu i do kraja će biti napeto. Ulazak u klub 100? Mislim da sam ostavio dosta dobar trag u Rijeci, a tako treba i nastaviti. Najbolji i najlošiji trenuci? Prvo je osvajanje dva Kupa, a jedan od gorih trenutaka je ovaj poraz od Hajduka, uz, recimo, ispadanje od Istre u polufinalu Kupa.


Muriću su od početka previđali puno veću karijeru…


– Naravno da uvijek može bolje. Ja sam zahvalan Rijeci na svemu, posebno na pruženoj prilici. Davat ću i dalje sve od sebe. Često počinjem s klupe? Istina, mislim da svaki igrač više voli započeti utakmicu. No, to su trenerove zamisli. Uglavnom, spreman sam za svih 90 minuta.
Uskoro na Rujevicu stiže Osijek i Murićev veliki prijatelj Petar Bočkaj na suprotnoj strani. Bit će to šlager prosinca na kraju nogometne godine.


– Čujemo se, ali vjerujte da ne razgovaramo baš previše o nogometu i toj utakmici. Bit će nam to sigurno najteža utakmica. Osijek je dobar, svi znamo da su kvalitetni i da nas čeka težak posao i u tom važnom derbiju – zaključuje Murić.