Napokon pobjeda!

Rijeka zapaženom izvedbom pobijedila slovenskog prvoligaša: Vučkić i Obregon potopili Celjane u nastavku

Denis Frančišković

Haris Vučkić/Foto V. KARUZA

Haris Vučkić/Foto V. KARUZA

Jorge Obregon našao se ulozi dvostrukog asistenta i strijelca s "kreča", još jednom je dobro asistirao Denis Bušnja, a Haris Vučkić bio pravi čovjek na pravom mjestu za prva dva pogotka koja su slomila otpor Celjana. Sve uz vrlo dobru podršku vezne osovine Selahi - Damjan Pavlović...



RIJEKA Nogometaši Rijeke zapaženom su izvedbom u drugom poluvremenu u prijateljskom pripremnom ogledu igrom prizemljili i golovima potopili Celje, trenutačno drugoplasiranog slovenskog prvoligaša.


Rijeka – Celje 4:0

Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Celje 4:0 (0:0). Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Bez gledatelja. Sudac: Antonio Melnjak. Pomoćnici: Pajić i Kezele. Žuti karton: Popović (Celje). Strijelci: 1:0 Vučkić (52′), Vučkić (57′), 3:0 Karrica (62′), 4:0 Obregon (77′-11m).


RIJEKA: Zlomislić, Smolčić (78′ Burčul), Krešić (46′ Vlasenko), Dujmović, Grgić (46′ Simčić), Kukoč (46′ Selahi), Alvarez (46′ D. Pavlović), Lunetta (46′ Bušnja), Vuk (46′ Obregon), Ampem (46′ Karrica), Vučkić.




CELJE: Rožman, Džumhur, Zec, Vuklišević, Šporn, Popović, Janjičić, Vrbanec, Matko, Bizjak, Matič. Još su igrali: Raduha, Stojinović, Zabukovnik, Kouter, Justinek, Štravs, Mačak, Sitar, Stojinović.

Jorge Obregon našao se ulozi dvostrukog asistenta i strijelca s “kreča”, još jednom je dobro asistirao Denis Bušnja, a Haris Vučkić bio pravi čovjek na pravom mjestu za prva dva pogotka koja su slomila otpor Celjana. Sve uz vrlo dobru podršku vezne osovine Selahi – Damjan Pavlović koja je unijela puno više živosti, maštovitosti i prodornosti u igri, ali i drskijeg mentaliteta koji je itekako nedostajao momčadi u prvom poluvremenu.


S ulaskom svježih snaga početkom drugog poluvremena, Rijeka je zaigrala s puno više napadačke ideje i osmišljenih akcija. U 52. minuti Bušnja je ubacio s lijeve strane na peterac, vratar Raduha kratko odbio loptu, a Vučkić bio na pravom mjestu – 1:0. Dosta živosti u igru unio je Selahi, u 56. minuti u svom stilu otrčao daleko u napad, opalio s 20-ak metara, a Raduha se istaknuo sjajnom intervencijom na loptu koja je išla pod gredu.


Najljepša akcija


Najljepšu akciju na utakmici Riječani su izveli u 57. minuti kada je Bušnja ubacio u srce šesnaesterca, Obregon glavom asisterirao za Vučkića, a on poentirao lakoćom – 2:0. Nakon novih pet minuta (62′) Obregon je pobjegao Vukliševiću, lažnjakom ga bacio na travnjak te nesebično asistirao za Karricu koji je sa šest, sedam metara rutinski pogodio mrežu – 3:0.


Rijeka se oslobodila u igri toliko vidnog grča, a Selahi sve bolje dirigirao razbuđenom momčadi. U 77. minuti nakon dobre kontre pobjegao je pratnji i srušen u šesnaestercu, a Obregon sigurno, u “Murićevskom” stilu, poslao loptu uz samu vratnicu i realizirao jedanaesterac – 4:0.


Nula do odmora


Riječani su otvorili susret s praktički četvoricom standarnih igrača ili onima koji bi to trebali biti, dok su prigodu od mlađih dobili Dujmović na lijevom stoperu i Kukoč u ulozi zadnjeg veznog zajedno s Alvarezom koji je počeo dobitivati više šanse nakon ozljede koja se odužila. Uz Dujmovića u zadnjoj su liniji zaigrali Smolčić i Krešić, a na bočnim pozicijama Grgić i Lunetta. Ofenzivni, napadački “trozubac” činili su Vuk, Vučkić i Apmem.


Rijeka je u startu pokušala iznenaditi visokim presingom, ali Celjani su djelovali smireno, lako iznosili loptu pod pritiskom. Nakon pola sata izjednačene igre prvi je zaprijetio Vučkić (30′) udarcem preko grede s pet metara, a odmah potom Vuk opalio (33′) silovito, malo iskosa, metar iznad rašlji.


U završnici poluvremena Slovenci su se još više oslobodili i imali dvije dobre šanse. Prvo je kapetan Popović (35′) iz slobodnog udarca, malo izvan kuta šesnaesterca pucao preko grede, a nedugo zatim Matičev udarac u šesnaestercu (38′) završio je bloku dvojice požrtvovanih igrača Rijeke.