Prijateljski susret

Rijeka odigrala neriješeno u tvrdoj utakmici s članom Serie A. Pašalić efektno skrojio remi, Zlomisliću ovacije

Denis Frančišković

Marco Pašalić/Foto V. KARUZA

Marco Pašalić/Foto V. KARUZA

Riječani su na najbolji mogući način mogli osjetiti ono što nosi sudar s klubom iz Lige petice i osjetiti europske podražaje, jer suparnici se nisu štedjeli



RIJEKA Nogometaši Rijeke remizirali su s Udinesom u prijateljskom pripremenom ogledu pred blizu tri tisuće gledalje i pobrali pljesak nakon tvrde utakmice s članom Serie A u kojoj je bilo podosta iskrica i čvrstih duela. Riječani su na najbolji mogući način mogli osjetiti ono što nosi sudar s klubom iz Lige petice i osjetiti europske podražaje, jer suparnici se nisu štedjeli.


Rijeka je htjela dokazati Friulianima da je zasluženo na vrhu HNL-a, a Bianconeri da nikako ne zaslužuju status momčadi koja je na 17. mjestu elitnog talijanskog nadmetanja.


Rijeka – Udinese 1:1

Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Udinese 1:1 (1:1). Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 2.889. Sudac: Marin Rožman. Pomoćnici: Pajić i Perkov (svi Rijeka). Žuti kartoni: Kabasele, Ferreira, Pereyra (Udinese). Crveni karton: Perez (90′). Strijelci: 0:1 Zarraga (27′), 1:1 Pašalić (36′)




RIJEKA: Zlomislić (75′ Todorović), Smolčić (od 43′ Bogojević), Dilaver (od 61′ Galešić), Radeljić (od 61′ Mitrović), Goda (od 61′ Čabraja), Selahi (od 90′ Valinčić), Pašalić (od 90′ Kitin), Fruk (od 61′ Ilinković), Janković (od 90′ Šuke), Pjaca (od 80′ Juncaj), Yansane (od 52′ Obregon).


UDINESE: Silvestri, Ferreira, Perez, Kabasele, Camara, Pereyra, Zarraga (od 85′ Pejičić), Quina (od 68′ Guessand), Zemura, Thauvin (od 76′ Ake), Sucess (od 68′ Lucca).

U konačnici ogled su obilježile sjajne obrane pričuvnog vratara Bijelih Martina Zlomislića i efektan izjednačujući pogodak Marca Pašalića devet minuta nakon gostujućeg sastava. Oba su trenera izvela “mix” sastave, ali igralo se kao da je riječ o prvenstvenom ogledu. S puno siline, energije i duela, pri čemu su gosti imali bolje šanse. No, Riječanima je sigurno ovaj jaki test dobro došao. Opet su pokazali da su na dobrom putu.


Foto galerija: Prijateljska utakmica: Rijeka - Udinese Foto: Vedran Karuza


Šanse Successa


Prvo poluvrijeme donijelo je tvrd nogomet s malo šansi i dosta duela u kojem su gosti ostavili za nijansu bolji dojam. Već u 5. minuti Success se našao sam ispred Zlomislića koji je sjajno reagirao i obranio njegov dvostruki udarac. Rijeka očito ne mora brinuti za mjesto jedinice i kad Labrovića nema.


Nakon toga ništa posebno nije se događalo više od dvadesetak minuta. Igralo se poprilično disciplinirano i obostarno kompaktno. U 27. minuti Thauvin je probio lijevu stranu i prizemno ubacio na vrh peterca gdje je Zarraga bio spreman i budan, rutinski je svladao Zlomislića – 0:1. Rijeka je malo stala, ali u igru ju je vratila pjesma s tribina. U 36. minuti Pjaca je iz gužve u šesnaestercu poslao jednu prizemnu loptu kraj vratnice.


I onda je u riječkom naletu na scenu stupio Pašalić. Sve kao da je bio unaprijed izrežirano i u njegovom stilu. Riječki krilni napadač oslobodio si je prostor i s 18 metara efektno od vratnice zatresao mrežu – 1:1.


Do odmora ostale su dvije dvojbene situacije. U 39. minuti Radeljić je srušio Successa u šesnaestercu i startu nakon kojeg je sudac Rožman ostao nijem. Minutu kasnije Kabasele je uz rub out linije startao silovito i neoprezno na Smolčića koji je završio na travi s bolnim urlikom. Završio je samo sa žutim kartonom iako je mogao i na “hlađenje”.


Zvižduci


Drugo poluvrijeme počelo je zvižducima s tribina nakon nekoliko oštrih prekršaja gostiju u nizu, a prvu pravu šansu imao je Pašalić u 61. minuti čiji je udarac sa 17 metara zadao dosta problema vrataru Udinesea. Uslijedila je serija zamjena u riječkim redovima, nakon dugo vremena zaigrao je Čabraja, ušao je i oporavljeni Galešić, a prigodu su dobili i Ilinković i Mitrović.


No, sredinom drugog poluvremana u igrača utakmice promovirao se vratar Zlomislić koji je dobio i najveći pljesak kada je zamijenio mladi Todorović. Prije toga pričuvni čuvar mreže Rijeke sjajno je opet reagirao, u 66. minuti zaustavio je udarac Thauvina malo iskosa na odlično dodavanje Pereyre i pobrao ovacije. Šest minuta kasnije gosti su bili još bliže vodećem pogotku, nakon vrhunske akcije u tri poteza Thauvin je s osam metara poslao loptu malo kraj vratnice iako je, dojam je, bilo lakše pogoditi mrežu.


Uzvratio je Pašalić solo akcijom u šesnaestercu (80′), lopta je iskosa prošla malo kraj vratnice. Isti igrač u 88′ minuti dobro je tukao s 18 metara iskosa, lopta je fijuknula iznad grede.