Dobar test

Rijeka odigrala neodlučeno protiv trećeplasiranog sastava Slovenije, Mitrović se vratio nakon ozljede

Denis Frančišković

Jorge Obregon/Foto M. GRACIN

Jorge Obregon/Foto M. GRACIN

Dobra igra i slaba realizacija te jedan "zalutali metak" u konačnici su kreirali nepravedni remi. Gosti su se prezentirali u skromnom izdanju, a Riječani se potpuno ispromašivali



RIJEKA Nogometaši Rijeke u utakmici koju je obilježila revija promašaja, nakon puno bolje igre, nadigrali su slovenskog prvoligaša Celje i – remizirali. Bio je to zoran prikaz kvalitete hrvatskog i slovenskog ligaškog nogometa, ali i koliko nogomet zna biti nepravedan. Druga momčad Bijelih lakoćom je nadigrala trećeplasirani sastav Slovenije, koji za vodećom Olimpijom zaostaje 16 bodova.


Zaostaje i Rijeka za liderom Dinamom još više, čak 25 bodova, no ima jasnu kvalitetu više, pokazalo se i u – pričuvnoj garnituri. No, slaba realizacija i jedan “zalutali metak” u konačnici su kreirali nepravedni remi. Gosti su se prezentirali u jako skromnom izdanju, a Riječani se potpuno ispromašivali, posebice Djouahra i Obregon.


Rijeka – Celje 1:1

Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Celje 1:1 (0:0). Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 1.200. Sudac: Bojan Blaškić. Pomoćnici: Olajoš i Koić. Strijelci: 1:0 Obregon (64′), 1:1 Kouter (84′).




RIJEKA: Zlomislić (71′ Nwolokor), Smolčić, Krešić, Mitrović, Goda, Stanić, Liber, Grgić, Panić (od 46′ Mikloš), Djouahra, Obregon.


CELJE: Jurhar, Vuklišević, Zec, Aljoša, Popović, Matic, Ikwuemesi, Zabukovnik, Štefulj, Bibičanec, Bizjak. Još su igrali: Bajde, Nemanič, Rozman, Kouter, Mačak, Kargbo,

U startnoj postavi našla se se manje-više očekivana imena predvođena Obregonom u napadu nakon što se prije nekoliko dana ozlijedio Jurić (zglob). Zlomislić je zauzeo mjesto među vratnicama, Smolčić i Goda na bokovima, dok su stoperski par činili Krešić i povratnik Mitrović u ulozi kapetana. Uloge zadnjih veznih preuzeli su Stanić i Liber, dok je junior Panić djelovao ofenzivnije ispred njih.


U novonastaloj situaciji kad je izgubio mjesto među starterima, Grgić je postao desnokrilni napadač, dok je pozicija lijevokrilnog bila namijenjena Djouahri.


Baš je Grgić na otvaranju susreta pokazao koliko mu leži ta uloga iz mlađih dana, nekoliko puta lakoćom je prešao Štefulja, bivšeg igrača Rijeke, i centrirao. U 16. minuti milimetarski je pronašao glavu usamljenog Djouahre na vrhu peterca, a on iz izgledne šanse pucao kraj gola. Još je veći promašaj bio Obregona u 19. minuti, također na vrhunsku asistenciju Grgića prizemnom loptom, s 10-ak metara Kolumbijac je tukao preko vratiju.


Panić i Mikloš


Bijeli su u uvodu susreta imali šanse preko Panića (6′) i Obregona (7′), a u 22. je Stanić pokazao da ima itekako opasan udarac iz prekida. Pucao je s 22 metra, lopta prohujala kraj vratnice.


Rijeka je dominirala, a kako se poluvrijeme primicalo kraju, Celjani su se pomalo oslobađali “riječkog zagrljaja”. Ipak, nedovoljno da iz povremenih kontri učine bilo što smislenije i ugroze Zlomislića.


Rijeka je s druge strane imala još dvije dobre šanse, Djouahra je (31′) sa 17 metara od bloka pucao preko grede, a Grgić (43′) iskosa kraj vratnice.


Početkom nastavka Jakirović je napravio tek jednu zamjenu i to “juniora za juniora”. Mikloš je zamijenio Panića, a Rijeka nastavljala s pritiskom. I promašivala. U 54. minuti Liber je s lijeve strane točno pronašao Djouahru, koji je s 12 metara silovito tukao preko vratiju. U jeku pritiska lopta je došla i do Mikloša na 17 metara od vratiju, nakon primanja na prsa uslijedio je udarac pravo u naručje vratara.


Svestrani Grgić


U 62. minuti Jakirović je povukao Mitrovića iz igre, ušao je Bogojević na desno krilo, a Grgić povučen niže na desnog beka. To ga, međutim, nije spriječilo da u 64. minuti opet odlično centrira, a Obregon s tri metra glavom pogodi mrežu – 1:0. Napokon, moglo se čuti s tribine nakon revije riječkih promašaja.


Djouahra je nastavio s promašajima (78′), a Jakirović povukao opet zanimljiv potez, iz igre je povukao Obregona, a u samu špicu napada gurnuo Grgića.


I onda se dogodilo nešto posve neočekivano, u jednom od rijetkih pravih napada u 84. minuti nakon gužve lopta je spretno došla do Koutera na osam metara, a on je rutinski spremio u mrežu – 1:1. Za ničim zasluženi remi.


Uzvratio je Djouahra u 90. minuti, pogodio iskosa silovitim udarcem stativu. Nije to bio njegov dan… U utakmici u kojoj su se izmijenjivali kiša, grmljavina, duga i sunce, druga postava Rijeke predstavila se u dobrom izdanju, ali s brojnim promašajima.