HNK RIJEKA

Rijeka novi roster kompletira igračima iz hrvatskih klubova: Šutalo, Janković i Obregon na radaru Bijelih

Denis Frančišković

Jorge Obregon/Foto: PIXSELL

Jorge Obregon/Foto: PIXSELL

Nediljko Labrović, Prince Ampem, Niko Janković, Josip Šutalo, Jorge Obregon... u ovom su trenutku igrači koji su blizu Rujevice ili su "pick" Bijelih. Nediljko Labrović, vratar Šibenika, već je i sam potvrdio dolazak u Rijeku, dok je njegov suigrač Ganac Prince Ampem u ovom trenutku također najbliže Bijelima.



RIJEKA Malo pomalo zahuktava se i “mercato” na Rujevici, “temperatura” prijelaznog roka rast će u skladu s vremenom i približavanjem novog prvenstva. Goran Tomić početak riječko-slovenskih priprema (Kranjska Gora) zakazao je 14. lipnja, prvenstvo počinje 17. srpnja, a prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige na rasporedu je 22. srpnja.


I ovogodišnji prijelazni rok na Rujevici bit će dugotrajan i studiozan, u skladu s prijašnjim ciljanim dovođenjem pojačanja, ovisno o mogućim izlaznim transferima. Bojazni i posebnog straha i nervoze nema, niti smije biti, Rijeka je prijašnjih godina ovaj dio posla u ljetnom i zimskom prijelaznom roku odrađivala dobro i u skladu s mogućnostima. I uglavnom pogađala s igračima koji su trebali donijeti kvalitetu više…


Što Rijeka traži ovog ljeta? Prije svega po jednog kvalitetnog igrača u svakoj liniji. Vratara, braniča, središnjeg veznog, krilnog i isturenog napadača. Na prvu, više nego ranijih sezona, a s obzirom na aktualni kadar i jačanje konkurencije iz dana u dan nova imena morat će imati i određenu “težinu”. Jer sljedećeg prvenstva još će se teže biti uhvatiti u koštac borbe za Europu i visoke ciljeve s Dinamom, Hajdukom, Osijekom… A niti ostali klubovi, prije svega Gorica, neće sve samo promatrati sa strane.


Dinamo “dužnik”




Nediljko Labrović, Prince Ampem, Niko Janković, Josip Šutalo, Jorge Obregon… u ovom su trenutku igrači koji su blizu Rujevice ili su “pick” Bijelih. Nediljko Labrović, vratar Šibenika, već je i sam potvrdio dolazak u Rijeku, dok je njegov suigrač Ganac Prince Ampem u ovom trenutku također najbliže Bijelima. S druge strane Dinamo je na neki način “dužnik” Rijeci. Nakon odlaska Nevistića i Štefulja na Rujevicu je došao samo Roko Jurišić, 19-godišnji lijevi bočni igrač, čime je još ranije riješeno pitanje te osjetljive pozicije, naravno uz angažman Andrije Vukčevića.


Obregon i Drmić


Hoće li se krug tog transfera zatvoriti dolaskom Josipa Šutala i Nike Jankovića? Šutalo je u Istri 1961 odigrao 22 ligaške utakmice, nakon sedam nastupa za Modre, 21-godišnji je središnji branič kojem ističe posudba u pulskom prvoligašu i sigurno bi osnažio zadnju riječku liniju koja je poprilično sklona oscilacijama. O Jankoviću kao “čudu od djeteta” već je puno toga napisano. Kao Dinamov igrač dosad ima samo jedan nastup na posudbi u Slaven Belupu i jedan za Modre. Mladi 19-godišnjak najviše je nastupa (20, 4 gola) sakupio ove sezone u drugoj momčadi i juniorima Dinama, riječ je o ofenzivnom veznom igraču koji je veliki potencijal i čeka svoju prvoligašku šansu. Nije tajna da je Rijeka i u potrazi za pravim povučenijem napadačem nakon odlaska Andrijaševića…


Nakon ispadanja Varaždina svakako jedan od najzanimljivijih igrača Bijelima može biti i kolumbijski napadač Jorge Obregon. Riječ je 24-godišnjem isturenom napadaču i mladom reprezentativcu koji pak ima ugovor još jednu godinu dana. Minule sezone odigrao je 34 utakmice u redovima Varaždinaca i zabio sedam golova, od čega baš tri Rijeci.


Na Rujevici su pravovremeno reagirali s produžetkom suradnje s Galovićem, Velkovskim, Murićem i Tomečakom. No, oni kao primjerice i Lončar i Pavičić vrlo lako mogu napustiti Rujevicu ukoliko stigne prava ponuda. Posebno je upitno što će biti s Drmićem kojem ističe posudba iz Norwich Cityja. Bijeli bi ga željeli zadržati, posebno nakon njegovog novog buđenja u završnici sezone, no pitanje je hoće li se cijeli posao moći iznova realizirati. A i Drmiću se svidjelo na Kvarneru…


Očekivano, Rijeka već duže vrijeme ima pričuvu u svojim posuđenim igračima, gotovo cijela jedna momčad mladih kali se u drugim klupovima i spremna je uskočiti pripomoći prvoj momčadi. Sljedeće sezona bit će zasigurno i velika prigoda za neke igrače poput Libera, Brauta, Lepinjice… za dodatnu promociju i iskorak kojeg neki moraju napraviti.