Prva HNL

RIJEKA – ISTRA 1961 2:0 KRAJ! Lučić na samome kraju obranio penal Pavičiću. Bijeli nanizali i treću pobjedu u osam dana

Portal Novilist.hr

Adrian Liber/Foto M. GRACIN

Adrian Liber/Foto M. GRACIN

Rijeka je nastavila pozitivan niz, ovo je već treća pobjeda Bijelih s 2:0 u osam dana. Prvo Gorica, potom Gzira, a sada i Istra 1961



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas će na Rujevici ugostiti Istru 1961 u sklopu drugoga kola Prve HNL. Bijeli će na svojem terenu tražiti novu pobjedu nakon što su u ovoj sezoni prvo svladali Goricu s 2:0, a potom u Europi i Gziru United istim rezultatom.


Momčad Gorana Tomića čeka već poznata Istra, ali Istra s novim trenerom, Španjolcem Gonzalom Garcijom, kao i nekoliko novih igrača. Puljani su u prvom kolu bili uvjerljivi protiv Hrvatskog dragovoljca (3:1).


U sastavu Bijelih ponovno neće biti Abassa, koji se još uvijek oporavlja od koronavirusa, dok su Čerin i Prskalo krenuli s treninzima nakon ozljeda, ali još uvijek nije poznato hoće li biti u današnjem zapisniku.




Stigli su službeni sastavi. Neočekivano u zapisniku nema Murića, Bušnje i Vuka, za koje se sumnja da su pozitivni na koronavirus, jednako kao i već ranije pozitivni Abass.


Također, Čerin, Prskalo i Nwolokor još uvijek nisu spremni zbog ozljeda. Tomić je zbog europskih utakmica odlučio danas poštedjeti stopere Galovića i Escovala, koji su na klupi, dok će od prve minute krenuti Krešić, Smolčić i Velkovski. U početnom je sastavu i Mudražija, umjesto Lepinjice, na mjestu zadnjeg veznog uz Libera, dok su ispred Pavičić, Ampem i Drmić.


Foto galerija: Drugo kolo Prve HNL: Rijeka - Istra 1961 Foto: Marko Gracin



90+6. minuta KRAJ! Rijeka je nastavila pozitivan niz, ovo je već treća pobjeda Bijelih s 2:0 u osam dana. Prvo Gorica, potom Gzira, a sada i Istra 1961.


90+6. minuta Lučić je obranio penal Pavičića! Ništa od pogotka, ostaje 2:0.


90+5. minuta PENAL ZA RIJEKU! Siljan je neoprezno startao na Obregona u šesnaestercu, sudac je pokazao na bijelu točku.


82. minuta GOOOOL! Ponovno Drmić! I to opet pogodak glavom, ovoga puta dodao mu je s desne strane Pavičić.


78. minuta GOOOL! Napokon se otvorilo. Drmić je glavom poentirao nakon ubačaja Tomečaka s desne strane.


65. minuta Istra prijeti, sada je Lisica šutirao što je Labrović lako pokupio, ali mu je lopta i pobjegla. Srećom, ipak ju je uspio uhvatiti.


53. minuta Ipak ništa od pogotka. Zabio je Obregon, ali je VAR soba odlučila kako je on bio u zaleđu u trenucima kada mu je Drmić dodao loptu. Snimka je pokazala kako se radilo o minimalnom zaleđu.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Vukčevića je zamijenio Obregon.


45+2. minuta Gotovo je prvo poluvrijeme na Rujevici.


45. minuta Sjajan udarac Pavičića i odlična obrana Lučića!


43. minuta Kakva prilika i promašaj Drmića! Ampem je oteo loptu Lučiću, ona je došla do Drmića koji je pucao na prazan gol i to iz blizine. Ali je promašio…


39. minuta Krešić je tukao glavom nakon čega je lopta pogodila Drmića pa i Blagojevića. Sudac je u suradnji s VAR sobom ustvrdio kako nije bilo igranja rukom od strane Puljana, iako su Riječani tražili penal.


33. minuta Bio je Drmić najviši u skoku nakon ubačaja Tomečaka, ali njegov udarac ide malo pored vratnice. Blizu je bio Ampem, ali nije stigao skrenuti loptu…


32. minuta Riječanin Iličić je bio u dobroj prilici, ali je slabo pucao ravno u vratara Rijeke Labrovića.


29. minuta Prilika Rijeke! Pavičić je proigrao Drmića, koji nije uspio najbolje pucati iskosa pa je vratar Lučić to lako obranio.


26. minuta Oštro je ubacio Tomečak, na loptu je išao Vukčević, ali nije ju dobro zahvatio…


23. minuta Navarro je blokirao ubačaj Vukčevića nakon čega je Rijeka dobila još jedan korner… Ali bez opasnosti pred golom Puljana.


12. minuta Još jedna dobra prilika Rijeke, opet se Ampem sjurio s lijeve strane i ubacio u sredinu, ali Liber nije dobro zahvatio loptu.


1.minuta Počeo je susret na Rujevici. Već u prvom napadu su Bijeli zaprijetili preko Ampema s lijeve strane, ali je vratar Istre obranio udarac.


RIJEKA – ISTRA 1961 2:0


Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelci: 1:0 Drmić (78′), 2:0 Drmić (82′). Žuti kartoni: Blagojević, Matić, Perera (Istra 1961), Obregon (Rijeka).


RIJEKA: Labrović, Tomečak, Krešić, Smolčić, Velkovski, Vukčević (od 46′ Obregon), Mudražija (od 66′ Lepinjica), Liber, Pavičić, Ampem, Drmić (od 89′ Galešić).


ISTRA 1961: Lučić, Navarro, Lisica, Matić, Daničić (od 77′ Marin), Blagojević, Perera (od 85′ Siljan), Mlinar (od 85′ Mišković), Perković, Iličić (od 67′ Drena Beljo), Bande.