Uzvrat trećeg pretkola

RIJEKA – HIBERNIAN 4:1 KRAJ! Bušnja pogotkom u samoj završnici začinio sjajnu večer Bijelih. A sada play-off i grčki PAOK!

Portal Novilist.hr

JUNAK - Issah Abass/Foto M. LEVAK

JUNAK - Issah Abass/Foto M. LEVAK



RIJEKA Dan D za momčad Rijeke. Nakon što su u prvom susretu trećega pretkola Konferencijske lige odigrali remi (1:1) protiv škotskog Hiberniana, Bijeli danas idu na pobjedu i prolazak u play-off UEFA-inog novog natjecanja. Ondje bi ih čekao bolji iz ogleda PAOK – Bohemians.


Momčad Gorana Tomića optimistično je dočekala današnji susret, prvi u ovoj sezoni u kojem će treneru Rijeke na raspolaganju biti svi igrači, nakon što su neki prebolili koronavirus, a neki sanirali ozljede. Od prve bi minute tako trebao zaigrati i Robert Murić, koji je u Škotskoj ušao u 62. minuti, a za kojega se najavljuje i mogući transfer ovoga ljeta.


Stigli su službeni sastavi. Iako se govorilo kako će Tomić na raspolaganju imati sve igrače, zbog problema s koljenom u zapisniku nema Drmića, te će Obregon krenuti od prve minute u vrhu napada. Također, u sastavu nema ni Labrovića, kojega će zamijeniti Prskalo, a na klupi je kao drugi vratar Antonio Frigan. Iz HNK Rijeka su potvrdili kako je i Labrović ozlijeđen.


Foto galerija: Navijači na utakmici Rijeka - Hibernian Foto: Mateo Levak





90+3. minuta GOOOL! U samoj završnici majstorski je poentirao Bušnja! Rijeka je u play-offu Konferencijske lige. Već za tjedan dana Riječani idu na gostovanje u Grčku!


88. minuta Tukao je Abass, lopta ide uz vratnicu!


Foto galerija: Rijeka - Hibernian, treće pretkolo Konferencijske lige Foto: Mateo Levak


73. minuta GOOOL! Abass ponovno tuče glavom nakon sjajnog ubačaja Galovića i zabija drugi pogodak u pet minuta. Ipak je riječ o autogolu, Abass je McGinna natjerao na pogodak u svoju mrežu.


68. minuta GOOOL! Abass je zabio nakon ubačaja Murića iz kornera, napadač Rijeke je bio na metar od gola te je u trenutku udarca glavom – sjedio na travnjaku.


66. minuta Drugi žuti karton za McGregora, koji je Obregona srušio s leđa. Rijeka ima igrača više!


65. minuta Raspoloženi Ampem tuče s lijeve strane, lopta je prošla koji centimetar od vratnice!


63. minuta Bilo je opasno ispred riječkih vrata, Boyle je tukao nakon još jednog poklona obrane Bijelih, Prskalo je to srećom spasio.


56. minuta GOL! Pobjegao je Magennis riječkoj obrani i zabio iskosa s lijeve strane.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Grčki PAOK je u međuvremenu svladao irski Bohemians te je izborio play-off gdje čeka boljeg iz ogleda na Rujevici.


45+2. minuta Gotov je prvi dio.


45. minuta Velike prilike Rijeke! Lopta je došla do usamljenog Abassa na rubu kaznenog prostora. Prvo mu je loptu blokirao branič Hiberniana, dok je drugi pokušaj obranio vratar.


37. minuta GOOOL! Pavičić je poentirao iz blizine nakon što je Ampem sjajno vanjskim dijelom kopačke ubacio s lijeve strane.


31. minuta Prskalo je obranio prvu priliku Škota na utakmici. Murphy je s lijeve strane tukao prema vratima Bijelih.


28. minuta Odlično je Ampem primio loptu i ubacio u sredinu, lopta je potom došla do Abassa, ali je njegov udarac blokiran. Bilo je tu još nekoliko uzastopnih udaraca, ali Škoti su se uspjeli obraniti.


26. minuta Murić je povukao kontru i dodao desno Obregonu, koji je potom proigrao Pavičića, ali on pada u šesnaestercu i još dobiva žuti karton zbog simuliranja.


18. minuta Pucao je Abass kroz živi zid, Škoti su uspjeli zaustaviti loptu. Riječani su tražili i penal, ali ništa od toga.


14. minuta Odličan slobodnjak Murića s nekih 20 metara, lopta je otišla malo iznad grede!


2. minuta Prvi pokušaj Rijeke. Tomečak se sjurio s desne strane i ubacio, a Abass glavom tukao pored gola.


1.minuta Počeo je susret na Rujevici!


RIJEKA – HIBERNIAN 4:1


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Donatas Rumšas (Litva). Strijelci: 1:0 Pavičić (37′), 1:1 Magennis (56′), 2:1 Abass (68′), 3:1 McGinn (73′-ag), 4:1 Bušnja (90+3′). Žuti kartoni: McGregor, Doig, Boyle (Hibernian), Pavičić (Rijeka). Crveni karton: McGregor (Hibernian).


RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo, Tomečak, Krešić, Galović, Smolčić, Čerin (od 66′ Liber), Pavičić, Murić, Abass, Ampem (od 90′ Vukčević), Obregon (od 77′ Bušnja).


HIBERNIAN (4-2-3-1): Macey, McGinn, Porteous, McGregor, Doig, Doyle-Hayes, Newell (od 86′ Mackay), Boyle, Magennis, Murphy (od 72′ Gogić), Nisbet.