Prva HNL

RIJEKA – HAJDUK 2:3 KRAJ! Nevjerojatna utakmica na Rujevici. Rijeka u 98. minuti primila pogodak i ostala na drugom mjestu ljestvice

Portal Novilist.hr

Foto Sergej DRECHSLER

Foto Sergej DRECHSLER



RIJEKA Nogometaši Rijeke u stotom Jadranskom derbiju love novu pobjedu i prvo mjesto ljestvice na kojem bi se napokon i bodovno odvojili od Osijeka. Jučerašnjim remijem s Modrima, Osječani su skočili na prvo mjesto, ali tek s bodom više od druge Rijeke.


Hajduk s druge strane danas ima puno veći pritisak od ekipe s Rujevice. Splićanima je pobjeda imperativ kako bi ostali u utrci za eventualnom titulom prvaka, a i novi trener Hajduka u svojoj drugoj utakmici na klupi splitske momčadi želi nastaviti s pozitivnim nizom.


Stigli su službeni sastavi. Oporavljeni desni bek Tomečak i stoper Galović, koji su igrali prije tjedan dana i u Kupu, kreću od prve minute, a u zadnjoj će liniji biti još dvojica stopera, Krešić i Velkovski. Tomić je odlučio pojačati veznu liniju, središnji dio terena zauzet će Selahi, Pavičić i Čerin. U napadu su uz Drmića, Ampem i Vučkić.




U sastavu Hajduka je i Filip Krovinović, koji je neko vrijeme izbivao s travnjaka zbog ozljede.


Foto galerija: Prva HNL: Rijeka - Hajduk Foto: Sergej Drechsler, Mateo Levak



Foto galerija: Navijači na stotom Jadranskom derbiju Foto: Sergej Drechsler, Mateo Levak


90+8. minuta GOL! Nevjerojatno, Riječani su u zadnjoj sekundi izgubili i bod. Mlakar je pogodio u čudnoj situaciji koju je provjeravao i VAR. Sudac je ubrzo svirao kraj utakmice.


90+6. minuta Odlična prilika Hajduka iz kontre, lopta je išla prema Ljubičiću, ali je Abass bio brži.


90+6. minuta Snažan udarac Pavičića ide preko gola.


87. minuta Velika prilika Hajduka, Krovinović je pucao pored gola.


84. minuta GOL! Livaja je precizan s bijele točke, Zlomislić je ostao ukopan na vratima.


82. minuta PENAL ZA HAJDUK! VAR se oglasio nakon što je lopta pogodila Ampema u ruku, Pejin je pokazao na bijelu točku.


79. minuta GOOOL! Robert Murić o svojem stotom nastupu za Rijeku je zabio pogodak s bijele točke!


78. minuta PENAL ZA RIJEKU! Nikola Katić je visoko podignutom nogom išao prema lopti, ali i neoprezno pogodio Pavičića, koji je potom pao u šesnaestercu. Katić je dobio i žuti karton.


72. minuta Sijevaju sada prilike, Kalinić je odličnom obranom spasio goste. Krešić je pucao nakon ubačaja Murića, a golman Hajduka u zadnji čas spasio Splićane.


70. minuta Fantastična lopta Murića prema Vukčeviću u petercu Hajduka, uspio je branič Rijeke pucati, ali nije dobro zahvatio loptu te je otišla pored vratnice.


62. minuta Udarac Selahija s 25 metara ne ide ni blizu golu…


57. minuta Dobra prilika Hajduka, tukao je Livaja s pet metara, Galović je blokirao udarac.


54. minuta GOOOL! Tko će drugi nego Josip Drmić. Odličan ubačaj Vučkića s ruba kaznenog prostora, Drmić je glavom s pet metara loptu pospremio u mrežu.


46. minuta Krenulo je drugo poluvrijeme. Vukčević je ušao umjesto Tomečaka.


45+2. minuta Incident na utakmici, navijač je upao na teren i sukobio se s igračima Hajduka. Sve je krenulo vrijeđanjem Livaje, koji je potom navijače ljutit “pozvao” na obračun. Utakmica je nakratko prekinuta, a onda je sudac svirao i kraj prvoga poluvremena.


Navijač upao na teren i sukobio se s igračima Hajduka/Foto S. DRECHSLER


45+1. minuta GOL! Livaja je drugi put poentirao, ovoga puta gol je priznat. Melnjak je ubacio u sredinu, Livaja iz okreta iz blizine pogodio.


43. minuta Elez je uputio dugu loptu prema Livaji koji je prebacio Zlomislića, lopta je ušla u gol, ali je ipak bilo zaleđe.


28. minuta Riječani napadaju, traže pogodak. Pavičić se sjurio u kazneni prostor i tukao s desetak metara, ali je Elez blokirao udarac.


19. minuta Ampem je oduzeo loptu gostima, proigrao Drmića, čiji dalekometni udarac završava u bloku…


15. minuta Velika prilika Rijeke! Kalinić je obranio zicer Čerina, koji je s pet metara pucao glavom nakon ubačaja Tomečaka.


11. minuta Livaja je ubacio u šesnaesterac, Lovrencsics tukao glavom preko gola.


7. minuta Kalinić je bio spreman, uhvatio je jedan ubačaj domaćina. Riječani zasad dominiraju na terenu na Rujevici.


3. minuta Odličan udarac Pavičića s 20-ak metara, Kalinić je jedva obranio udarac.


2. minuta Lovrencsics je srušio Ampema koji se sjurio s lijeve strane, i za to zaradio tek opomenu suca Pejina…


1.minuta Krenuo je susret na Rujevici.


RIJEKA – HAJDUK 2:3


Stadion HNK Rijeka. Sudac Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Strijelac: 0:1 Livaja (45+1′), 1:1 Drmić (54′), 2:1 Murić (79′-11m), 2:2 Livaja (84′-11m), 2:3 Mlakar (90+8′). Žuti karton: Livaja, Simić (Hajduk).


RIJEKA (4-3-3): Zlomislić, Tomečak (od 46′ Vukčević), Krešić, Galović, Velkovski, Čerin (od 59′ Murić), Selahi, Pavičić, Vučkić (od 88’Abass), Ampem (od 90+7′ Bušnja), Drmić.


HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić, Lovrencsics, Elez, Katić, Simić, Melnjak, Fossati, Krovinović, Sahiti (od 48′ Ljubičić), Livaja, Biuk (od 48′ Atanasov).



Standings provided by SofaScore LiveScore