Prva HNL

RIJEKA – H. DRAGOVOLJAC 4:1 KRAJ! Rijeka je ponovo zasjela na vrh ljestvice, Murić predvodio Bijele do nove pobjede

Portal Novilist.hr

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas će pred praznim tribinama Rujevice odigrati susret 18. kola Prve HNL, protivnik je posljednjeplasirana momčad lige Hrvatski dragovoljac.


Iako bodovi i stanje na ljestvici prikazuju kako bi Bijelima ova utakmica trebala biti lagan zadatak, momčad Gorana Tomića bi u ovim susretima trebala biti opreznija jer je upravo Dragovoljac ove sezone već otkinuo Riječanima dva boda.


U Kranjčevićevoj je u rujnu susret završio rezultatom 2:2, a Riječani će danas biti i oslabljeni jer nema najboljeg strijelca lige, Josipa Drmića.  Uz njega neće biti ni Krešića i Salahija.




Stigli su službeni sastavi. U odnosu na najavljene sastave, kod Bijelih su dvije promjene. Od prve minute umjesto Galovića kreće Smolčić, koji će s Velkovskim činiti stoperski par, dok su Tomečak i Vukčević na bokovima. Iznenađenje je što Prince Ampem započinje susret na klupi, dok će na krilu od prve minute zaigrati Denis Bušnja. Ne računajući Kup susret protiv Oriolika, ovo je prvi put da Bušnja ove sezone započinje utakmicu.


Foto galerija: Prva HNL: Rijeka - H. Dragovoljac Foto: Mateo Levak



90+3. minuta KRAJ! Rijeka je uvjerljivom pobjedom ponovo na prvom mjestu ljestvice. Murić je predvodio Bijele, veznjak je odigrao sjajnu utakmicu i na kraju upisao hat-trick.


86. minuta Abass se trudi i prijeti, ali vratar Šubarić je još jednom obranio njegov udarac.


80. minuta GOOOL! Hat-trick Roberta Murića, još jedna golčina veznjaka sa 16 metara!


73. minuta Sjajna šansa Rijeke! Murić je proigrao Vučkića, koji je izbacio Abassa. Ganac je pucao sam pred golom, ali je golman to obranio.


70. minuta Velika prilika Rijeke! Sjajan ubačaj Tomečaka prema Abassu, ganski napadač nije uspio dobro zahvatiti loptu, golman je uspio obraniti udarac.


67. minuta GOL! Riječani nisu dobro reagirali nakon kornera gostiju, Petković je u kaznenom prostoru ostao sam te je snažno poentirao za smanjenje zaostatka.


61. minuta Riječani sigurno čuvaju prednost nakon pogotka Murića, a Tomić je sada odlučio napraviti tri promjene. Izašli su Obregon, Pavičić i Bušnja, a ušli Vuk, Lepinjica i Abass.


47. minuta GOOOL! Rijeka sada već uvjerljivo vodi protiv Dragovoljca. Bivši igrač Rijeke Petar Mamić poklonio je loptu Bijelima, doslovno je dodao Muriću koji iz blizine zabija za 3:0.


46. minuta Krenuo je drugi dio. Gosti odmah i mijenjaju, Viduka je izašao, dok je na terenu bivši igrač Rijeke Tomislav Turčin.


45. minuta Kraj prvoga dijela, Rijeka vodi 2:0.


44. minuta GOOOL! Rijeka je povećala vodstvo golčinom Roberta Murića! Taman pred kraj prvog dijela Murić je s ruba kaznenog prostora na desnoj strani tukao, lopta se od lijeve vratnice odbila u gol!


35. minuta Još jedan juriš Murića u kazneni prostor, njegov udarac je blokiran te Rijeka ima korner.


30. minuta Još jedan pokušaj Bijelih, Murić je ubacio, Bušnja pucao pored gola.


28. minuta Bijeli su preuzeli inicijativu u zadnjih nekoliko minuta, Vučkić je tukao, ali lopta ide daleko od gola.


26. minuta Igra se preselila u šesnaesterac gostiju, Čerin je ubacio za Obregona, ali vratar Šubarić je prije došao do lopte.


16. minuta GOOOOL! Obregon je i drugu utakmicu zaredom strijelac za Bijele. Murić je s desne strane proigrao Vučkića, koji se jedva uspio iščupati od trojice čuvara i nekako ubaciti u peterac, gdje se lopta odbila od Bagadura, Obregon je natrčao i poentirao iz blizine!


12. minuta Dragovoljac napada te je trenutno bolja momčad na terenu. Mamić je krenuo u kontru, dodao za Petkovića koji je proigrao Viduku. On šutira s ruba šesnaesterca, ali lopta ide preko gola.


10. minuta Igra se sada odvijala u kaznenom prostoru Rijeke, a gosti su imali nekoliko kornera zaredom. Labrović je boksao loptu, a udarac Mamića je okrznuo igrača Rijeke na putu prema golu. Slično se dogodilo koji trenutak kasnije kada je Vukčević slučajno blokirao udarac Dragovoljca.


1.minuta Počela je utakmica.


RIJEKA – H. DRAGOVOLJAC 4:1


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje). Strijelci: 1:0 Obregon (16′), 2:0 Murić (44′), 3:0 Murić (47′), 3:1 Petković (67′), 4:1 Murić (80′). Žuti kartoni: Čerin (Rijeka), Bagadur (H. Dragovoljac).


RIJEKA (4-2-3-1): Labrović, Tomečak, Smolčić, Velkovski, Vukčević, Čerin, Pavičić, Murić, Vučkić, Bušnja, Obregon.


HRVATSKI DRAGOVOLJAC (3-5-2): Šubarić, Bagadur, Lukić, Ćosić, Majstorović, Vuco, Mioč, Viduka (od 46′ Turčin), P. Mamić, Petković, Štrkalj.



Standings provided by SofaScore LiveScore