Prva HNL

RIJEKA – GORICA 2:0 KRAJ! Riječani uzeli prva tri boda na startu sezone. Odlične partije Labrovića i Murića, konačno se vratio i huk navijača!

Portal Novilist.hr

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Novi vratar Rijeke Labrović obranio je nekoliko odličnih pokušaja Lovrića, a Murić je bio jedan od aktivnijih na terenu te je uz pogodak upisao i asistenciju. Odličnu je partiju upisao i Bušnja, koji je na teren ušao u 53. minuti



RIJEKA Nogometaši Rijeke i Gorice međusobnim su susretom zaključili prošlu sezonu, a danas će zajedno otvoriti novu. Borili su se 22. svibnja za treće mjesto i plasman u Europu, a Riječani su tada pokazali bolju igru i pobjedom 2:1 ostavili iza sebe Goricu kojoj je pripalo tek peto mjesto, s obzirom da su Hajdukovci s jednim bodom više zauzeli četvrto.


Momčad trenera Gorana Tomića pet se tjedana pripremala za novu sezonu, Bijeli su u šest pripremnih utakmica upisali pet pobjeda i remi (2:2) protiv Žiline. Kada je u pitanju kadar ekipe s Rujevice, današnji će se susret ipak dosta razlikovati od onoga u svibnju. Riječani su oslabljeni odlaskom vratara Nevistića, veznjaka Stjepana Lončara i praktički cijelog napada (Andrijašević, Kulenović, Menalo, Yateke). Tek je suradnju produžio Drmić, ali su zato došla i nova pojačanja – Ampem, Abass, Obregon, Karrica, Labrović, Zlomislić, Krešić…


Stigli su službeni sastavi. Domagoj Pavičić nije u konkurenciji zbog žutih kartona iz prošle sezone, a u zapisniku nema ni Čerina zbog ozljede, Krešić još nema pravo nastupa, dok je neočekivan izostanak Abassa. U špici će zaigrati Drmić, dok je Lepinjica na poziciji zadnjeg veznog uz Mudražiju, umjesto Čerina. Labrović je na vratima od prve minute, a drugi vratar na klupi nije ni Prskalo ni Nwolokor već novopridošli iz Širokog Brijega – Zlomislić.


Foto galerija: Navijači se vratili na Rujevicu u susretu prvoga kola protiv Gorice Foto: Sergej Drechsler





90. minuta KRAJ! Rijeka je uzela tri boda na startu sezone protiv Gorice! Sjajna utakmica s mnogo šansi na obje strane, fantastični Labrović je obranio nekoliko odličnih pokušaja Lovrića i nije dopustio da lopta danas uđe u njegovu mrežu.


87. minuta Opet Labrović spašava nakon pokušaja Lovrića. Kasnije Riječani idu u kontru preko Ampema, ali nisu uspjeli stvoriti opasnost.


79. minuta Dva opasna pokušaja Goričana, ali oba puta Riječane spašava Galović!


71. minuta Još jedna fantastična obrana Labrovića! Lovrić ne posustaje, namještao se i tukao s ruba kaznenog prostora, ali vratar Rijeke je spreman.


55. minuta GOOOL! Lepinjica glavom za 2:0 nakon odličnog ubačaja Murića s lijeve strane.


52. minuta Dvije velike intervencije Labrovića na vratima Rijeke! Prvo je minutu ranije obranio odličan udarac Mitrovića, a sada se još jednom sjajno protegnuo…


49. minuta Kakav udarac Lovrića! Tukao je s 20-ak metara, lopta je otišla pored vratnice.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme!


45+1. minuta Kraj prvoga dijela!


38. minuta Murić je ponovno aktivan s desne strane, ali mu je udarac blokiran.


34. minuta Labrović je mirno uhvatio loptu nakon pokušaja Goričana.


Foto galerija: Prvo kolo Prve HNL: Rijeka - Gorica Foto: Sergej Drechsler


21. minuta Sjajan udarac Lovrića iz slobodnjaka s 25 metara, a Labrović odlično brani!


19. minuta GOOOL! Murić je precizan s bijele točke!


18. minuta PENAL ZA RIJEKU Mudražija pada u šesnaestercu nakon što ga je Moro gurnuo.


11. minuta Udarac Murića ide ravno u vratara Gorice. Već u prvih desetak minuta pršte prilike s obje strane…


10. minuta Uzvraća i Gorica svojom odličnom prilikom. Keita je proigrao bivšeg igrača Rijeke Mitrovića, koji je dodao Babecu, ali je Vukčević uspio blokirati udarac.


7. minuta Velika prilika Rijeke! Murić se sjurio s desne strane i ubacio prema Drmiću, koji je uspio doći do lopte prije vratara gostiju, ali njegov udarac s nekoliko metara od gola ide pored vratnice.


6. minuta Pritisnuli su Goričani odmah na startu utakmice, udarac glavom Dieyea ide pored gola.


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici!



RIJEKA – GORICA 2:0


Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Strijelci: 1:0 Murić (19′-pen), 2:0 Lepinjica (55′). Žuti kartoni: Dieye, Moro (Gorica).


RIJEKA (4-2-3-1): Labrović, Tomečak, Escoval, Galović, Vukčević, Mudražija (od 53′ Bušnja), Lepinjica, Murić (od 80′ Vuk), Liber, Ampem, Drmić (od 75′ Obregon).


GORICA (4-2-3-1): Banić, Musa, Jovičić, Moro, Keita, Babec (od 82′ Pršir), Ngouali, Šroler (od 66′ Dvorneković), Mitrović (od 66′ Fruk), Lovrić, Dieye (od 82′ Brodić).