prvenstvo balkana

Rijeka domaćin Prvenstva Balkana u karateu za mlađe uzraste, za vikend 1200 boraca u Centru Zamet

Luka Medak

Zdravko Ivanković, Luka Požgaj, Mišo Berak, Miladin Matković/Foto: V. KARUZA

Zdravko Ivanković, Luka Požgaj, Mišo Berak, Miladin Matković/Foto: V. KARUZA

Na ovom natjecanju sudjelovat će 13 zemalja sa oko 1200 natjecatelja i sretni smo što smo nakon Croatia Opena još jednom domaćini jednog velikog međunarodnog turnira - rekao je novinarima Mišo Berak, predsjednik Karate kluba TAD Rijeka



RIJEKA Rijeka je ponovo domaćin jednog velikog međunarodnog natjecanja u karateu. Nakon Croatia Opena održanog u listopadu, od 26. do 28. studenoga u Centru Zamet održat će se Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore U-21 u organizaciji Hrvatskog karate saveza i Karate kluba TAD Rijeka, a uz podršku Grada Rijeke.


– Ovo je prvi put da će se u Rijeci održati prvenstvo Balkana, koje je ujedno i kvalifikacijski turnir za mnoge zemlje za nastup na Europskom prvenstvu u veljači u Pragu. Na ovom natjecanju sudjelovat će 13 zemalja sa oko 1200 natjecatelja i sretni smo što smo nakon Croatia Opena još jednom domaćini jednog velikog međunarodnog turnira – rekao je novinarima Mišo Berak, predsjednik Karate kluba TAD Rijeka.


Uime predsjednika Hrvatskog karate saveza Davora Cipeka natjecanje je najavio i glavni tajnik HKS-a Luka Požgaj.




– U ovo pandemijsko vrijeme uvijek je teško bilo što organizirati i zato ovim putem zahvaljujem Gradu Rijeci, riječkim klubovima i Karate savezu PGŽ-a što su nam velika podrška. Ovo je već peto veliko međunarodno natjecanje koje ove godine organiziramo u Hrvatskoj i stvarno smo u jednom dobrom ritmu, tako da su nam veliki događaji praktički postali i rutina. Nažalost, natjecanje je zatvoreno za javnost iz očitih razloga, ali zahvalni smo što ga možemo uopće održati. Nadamo se da će sve završiti dobro, bez zaraza i da će svi na kraju biti sretni i zadovoljni – izjavio je Požgaj.


Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke iskazao je spremnost Grada Rijeke u organizaciji još jednog velikog međunarodnog događaja.


– Sretni smo i ponosni što smo opet domaćini jednog velikog natjecanja, i to u karateu koji je trofejni hrvatski sport. Svatko tko je organizirao bilo koje natjecanje ove godine zna koliko je zahtjevno sve provesti, od tehničkih uvjeta do civilne zaštite i svih tijela koja provode nadzor nad epidemiološkim mjerama, ali Grad Rijeka je opet spremna dati svoju infrastrukturu i svoje ljude. Želimo sreću svima uključenima, da sve prođe u najboljem redu i da natjecatelji pokažu sve najbolje što znaju – zaključio je Ivanković.