Ulaz na bazen besplatan

Rijeka domaćin Otvorenoga prvenstva Hrvatske za juniore i kadete u skokovima u vodu, Dolores Šuša glavna domaća uzdanica

Ivana Vaupotić

Slaviša Bradić, Dolores Šuša i Andrija Crnić/Foto M. GRACIN

Slaviša Bradić, Dolores Šuša i Andrija Crnić/Foto M. GRACIN

Zbog pandemije koronavirusa ove ćemo godine umjesto predstavnika desetak europskih zemalja imati tek skakače iz Leipziga, ali ovogodišnjim natjecanjem nastavljamo tradiciju - rekao je Andrija Crnić, trener Kluba skokova u vodu Primorje 2010



RIJEKA Danas u Rijeci počinje deveto izdanje Otvorenog prvenstva Hrvatske za kadete i juniore u skokovima u vodu. Riječ je o natjecanju što će do nedjelje na bazenu na Kantridi okupiti 70 natjecatelja iz pet hrvatskih klubova i predstavnike Leipziga.


– Zbog pandemije koronavirusa ove ćemo godine umjesto predstavnika desetak europskih zemalja imati tek skakače iz Leipziga, ali ovogodišnjim natjecanjem nastavljamo tradiciju – rekao je Andrija Crnić, trener Kluba skokova u vodu Primorje 2010, koje će na prvenstvu nastupiti sa šestero skakača. Tako će boje kluba s Kantride braniti Leo Stražičić, Sven Vale, Sara Stehlik, Antonio Antić, Sebastian Macan i Dolores Šuša.


– Svi oni mogu do medalje, dobro smo trenirali i vjerujem da će se to vidjeti na njihovim rezultatima – dodao je Crnić uz kojega su na druženju s novinarima u Trofejnoj sali bazena na Kantridi bili i Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza te Dolores Šuša, najuspješnija predstavnica domaćina, koja će ići po nova odličja u juniorskoj konkurenciji u kojoj će nastupiti u četirima disciplinama.




– Konkurencija će kao i uvijek biti jaka, ali dobro smo trenirali pa se nadam dobrim rezultatima – rekla je Dolores Šuša.


Ulaz na bazen Kantrida je besplatan, natjecanje počinje danas u 14 sati, u subotu će se održati u dva dijela s početkom u 9 odnosno u 16 sati, dok je nedjeljno nadmetanje zakazano za 9 sati.


– Poslije Otvorenog master prvenstva Hrvatske, bit će ovo još jedan festival skokova u vodu, stoga pozivam sve Riječanke i Riječane, kao i sve koji mogu da dođu na naše lijepe bazene i podrže naše predstavnike na putu do dobrih rezultata – rekao je Slaviša Bradić.


Dobra je to prilika iz prve ruke vidjeti na djelu skakače u vodu, a onda se od 10. kolovoza i okušati u ovom atraktivnom sportu. Naime, Primorje 2010 tada počinje s ljetnom školom skokova u vodu za djecu, ali i za odrasle.