SuperSport HNL

RIJEKA – DINAMO 2:7 KRAJ! Igrači Rijeke dopustili jednu od najvećih katastrofa u povijesti kluba

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas će na Rujevici protiv lidera prvenstva, Dinama, zaključiti ovu kalendarsku godinu. I to protiv Dinama koji broji par hrvatskih reprezentativaca koji će već sutra s Vatrenima krenuti prvo u Saudijsku Arabiju, a potom i u Katar gdje za točno tjedan dana počinje Svjetsko prvenstvo.



Nemaju stoga Bijeli lagan zadatak na kraju godine, ali nitko od igrača s Rujevice danas niti ne očekuje senzaciju. Nakon sramotnog ispadanja u Kupu od drugoligaša iz Bijelog Brda (pretposljednjeg drugoligaša…), očekivanja riječkih navijača su svedena na minimum.




Stigli su službeni sastavi. Frigan će biti u vrhu napada Bijelih, Vučkića nema niti ovoga puta. Kod Dinama su u prvoj postavi i trojica reprezentativaca, a s Petkovićem u paru je i bivši napadač Rijeke Josip Drmić.


Foto galerija: Utakmica Rijeka - Dinamo Foto: Vedran Karuza



90+3. minuta KRAJ! Vrančić je tek malo ublažio poraz u 91. minuti, Rijeka je zaključila godinu jednom od najvećih katastrofa u povijesti kluba.


85. minuta GOL! Prije dvije minute Bušnja je izletio s terena zbog dva žuta kartona, a sada je Emreli zabio još jedan gol.


72. minuta GOL! Emreli je zabio golčinu nekoliko sekundi nakon što je ušao na teren…


56. minuta GOL! Strijelac je Josip Šutalo. Oršić je poslao centaršut pred gol gdje se najbolje snašao branič Dinama.


47. minuta GOOOL! Lunetta je zabio nakon slobodnjaka Vrančića. Upravo su izmjene na poluvremenu donijele Bijelima pogodak.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, Lunetta je ušao umjesto Selahija, a Vrančić umjesto Hodže.


45. minuta Kraj prvog dijela.


44. minuta GOL! Modri ne popuštaju, Oršić je pogodio nakon što je Špikić predriblao Labrovića i dodao svojem suigraču.


28. minuta GOL! Drmić je dodao za Špikića koji je utrčao i pogodio preko Labrovića za već visokih 3:0…


13. minuta GOL! Brzo su Modri uzvratili nakon dobre šanse Rijeke, Oršić je pogodio. Kako je krenulo, mogli bismo vidjeti golijadu na Rujevici.


11. minuta Livaković sjajno obranio priliku Bijelih! Hodža je u petercu dočekao ubačaj s desne strane, bio je to dobar udarac, ali je Livaković bio spreman.


2. minuta GOL! Ovo je bilo brzo, bivši igrač Rijeke Mišić je potegnuo iz daljine, a Smolčić glavom usmjerio loptu u svoju mrežu. Labrović tu nije mogao ništa…


1.minuta Počeo je susret na Rujevici! Obregon je u zadnji čas zamijenio Frigana, koji se ozlijedio na zagrijavanju.


RIJEKA – DINAMO 2:7


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Dario Bel (Osijek). Strijelci: 0:1 Smolčić (2′-ag), 0:2 Oršić (13′), 0:3 Špikić (28′), 0:4 Oršić (44′), 1:4 Lunetta (47′), 1:5 Šutalo (56′), 1:6 Emreli (72′), 1:7 Emreli (85′), 2:7 Vrančić (91′).


RIJEKA: Labrović, Smolčić, M. Pavlović, Vukčević, Grgić, Selahi, Alvarez, Hodža, Ampem, Halilović, Obregon.


DINAMO: Livaković, Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić, Špikić, Mišić, Ivanušec, Oršić, Petković, Drmić.