Igor Hinić

Riječki vaterpolski velikan nakon poraza Barakuda od Mađarske: “Možemo bolje, ali to moramo dokazati”

Igor Duvnjak

Igor Hinić/Foto V. KARUZA

Igor Hinić/Foto V. KARUZA

Igra s igračem više je možda bila odlučujuća, pogotovo na početku utakmice. Mislim da je to uvuklo malo nesigurnosti - ocjenjuje Hinić



RIJEKA Igor Hinić, proslavljeno riječko sportsko ime, godinama s dužnim štovanjem izgovarano u vaterpolskim krugovima, čovjek koji je sve osvojio u vaterpolu i nekadašnji najbolji centar svijeta, sadašnji trener Primorja Erste Bank, ne pridaje preveliku važnost hrvatskom porazu od Mađara, očekujući bolja izdanja u nastavku Svjetskog prvenstva.


– Dugo je Svjetsko prvenstvo te je stoga sada teško govoriti koliko je ili pak nije bitna ova utakmica s Mađarskom – kaže Igor Hinić. – Pred nama su novi ispiti, u osmini finala ćemo najvjerojatnije na Srbiju ili na Crnu Goru. Tu će pritom biti uvijek ista priča, pojavljuju se prepreke koje treba svladati. U nastavku, u nokaut fazi, očekuje nas teška utakmica, ali ponavljam uvijek istu činjenicu, onu da ako se misli stići daleko, onda se mora pobjeđivati. Ovo sada ne treba gledati previše kritički, niti nešto dramatizirati. Valja samo sada ići dalje i igrati, dati pritom sve najbolje od sebe.


Vatromet golova


Mađari su zapaprili gulaš hrvatskoj obrani koja nije uspijevala odoljeti od samog početka derbija skupine do kraja, vatrometom golova su osvojili ključne bodove za prvo mjesto u skupini. Hinić pritom ne zaboravlja na kvalitetu mađarskih pucača. Golova se također nadavala i Hrvatska usprkos lošoj realizaciji u napadu s igračem više.




– Igra s igračem više je možda bila odlučujuća, pogotovo na početku utakmice. Recimo, lopta se bacala »na stative«, ne znam koji je dogovor bio. Mislim da je upravo igra s igračem više uvukla malo nesigurnosti. S druge strane, treba uzeti u obzir činjenicu da se igralo protiv Mađara, oni su momčad koja možda ima i najbolju šutersku liniju na Svjetskom prvenstvu. Gledajući sve zajedno, mislim da mi možemo bolje, a naravno, u ovim idućim utakmicama koje nam dolaze to ćemo morati i pokazati. Valja nam se iskazati u još boljem svjetlu, a ja vjerujem i da hoćemo. Treba samo ići dalje onako kako valja.


Perjanice


Hrvatska nakon ove utakmice s Japancima očekuje uvijek izazovan susret u svom otvaranju nokaut faze SP-a u koji uplivava s titulom aktualnog europskog prvaka.


– Apsolutno je da potencijala imamo. To osvajanje Europskog prvenstva svakako puno znači, podiže samopouzdanje igrača. Pritom je naša igra uvijek ista. Smatram da će najveći teret biti na golmanu Bijaču, koji je na prošlom Europskom prvenstvu to iznio na jedan izvanredan način. I sada je branio dobro, ali to nije bilo dovoljno. Znamo tko su nam perjanice, ti igrači sada trebaju odigrati najbolje što mogu da se na koncu dođe do željenog rezultata.