Veldin Hodža

Riječki nogometaš nada se prvom velikom natjecanju s Hrvatskom u karijeri: “Imamo odličnu atmosferu i posvećeni smo istom cilju”

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Normalno je da sam maksimalno motiviran jer se prilika za odlazak na Europsko prvenstvo s reprezentacijom svoje zemlje ne pruža baš svaki dan - kaže veznjak Rijeke



MEDULIN Pripreme hrvatske U-21 vrste u Medulinu polako se bliže kraju i stižu do trenutka kada će Dragan Skočić morati odrediti 23 igrača za nastup na Europskom prvenstvu koje se održava u Gruziji i Rumunjskoj. Problemi s brojnim izostancima već su poznati, a protekli dani donijeli su ove nevolje u obliku viroze Martina Baturine i ozljeda Lukasa Kačavende i Nike Sigura.


No, nikome u taboru reprezentacije ne pada na pamet jadikovanje. Skočić svakoga dana brusi formu svojih štićenika za Europsko prvenstvo, s naglaskom na utakmice u skupini koju, uz Hrvatsku, još čine Rumunjska, Španjolska i Ukrajina. Misao vodilja je proboj u nokaut fazu natjecanja, a zatim i juriš na jedno od prva tri mjesta koja donose plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.


– Izbornik nas je uputio u svoje taktičke zamisli i svi naporno treniramo. Svakoga dana radimo na svojoj igri. Konačni popis igrača za Europsko prvenstvo mora biti zaključen 15. lipnja, a na nama je da se pokažemo i izborimo za mjesto u momčadi – kaže Veldin Hodža.


Predah


Vi ste u mlađim dobnim kategorijama skupili devet nastupa za Hrvatsku, a za U-21 reprezentaciju ste igrali u sedam navrata. To su uglavnom bile prijateljske i kvalifikacijske utakmice. Nosi li prilika za nastup na Europskom prvenstvu dodatni motiv?




– Ako me izbornik uvrsti u konačnu momčad, ovo će mi biti prvo veliko natjecanje u karijeri. Normalno je da sam maksimalno motiviran jer se prilika za odlazak na Europsko prvenstvo s reprezentacijom svoje zemlje ne pruža baš svaki dan. Na svakom treningu dajem sto posto od sebe jer znam da se ništa ne može postići bez teškog rada. Izbornik će na kraju priprema odlučiti hoću li biti među putnicima za Europsko prvenstvo.


Osjećate li umor od sezone?


– Drugi dio prvenstva je bio naporan, ali osjećam se jako dobro. Imam dvadeset godina i sigurno nisam umoran. Između zadnjeg kola prvenstva i okupljanja reprezentacije imao sam tjedan dana za odmor i to mi je bilo dovoljno. Meni je jako drago da sam pozvan na ove pripreme i što mogu biti dio reprezentacije. Daj Bože da budem među putnicima za Europsko prvenstvo jer to je prilika koja se ne pruža baš svaki dan.


Pariz


Kako vam se čini konkurencija u skupini?


– Smatram da o Španjolcima ne treba previše toga govoriti. To su igrači iz Primere koji su već sada na cijeni. Na kraju krajeva, ta reprezentacija ima tržišnu vrijednost veću od dvjesto milijuna eura. To dovoljno govori o kvaliteti koju imaju. Ukrajina je u kvalifikacijama bila jako dobra, završila je druga u skupini iza Francuske. Ti rezultati pokazuju da se radi o vrlo dobroj momčadi.


Osim toga, netko mi je nedavno rekao da će oni za Europsko prvenstvo povući nekoliko igrača iz svoje A reprezentacije. Bude li tako, Ukrajina će biti vrlo jaka. Rumunjska je jedan od domaćina Europskog prvenstva i nije morala proći kroz kvalifikacije, ali zbog toga nam nije nepoznanica. Igraju na svom terenu i sigurno će biti motivirani, a jasno je da će imati jak vjetar u leđa s tribina.


Jeste li vi igrači među sobom razgovarali o Olimpijskim igrama?


– Sigurno je da želimo otići što dalje, no idemo trening po trening, utakmicu po utakmicu. Imamo odličnu atmosferu u reprezentaciji i posvećeni smo istom cilju. Na ovim pripremama smo između sebe kratko razgovarali i o mogućnosti da izborimo nastup na Olimpijskim igrama, ali nema smisla da sada nešto najavljujemo. Naše je da kvalitetno treniramo, provedemo izbornikove taktičke zamisli u djelo i damo sve od sebe na Europskom prvenstvu.