Domagoj Vuković

Riječki košarkaš s Cibonom danas igra polufinale Kupa: “Kvarner je dobra priča, a povratak nije nemoguć”

Katarina Blažević

PRIJATELJI I SUPARNICI - Marjan Čakarun i Domagoj Vuković/Foto PIXSELL

PRIJATELJI I SUPARNICI - Marjan Čakarun i Domagoj Vuković/Foto PIXSELL

Kvarner izgleda jako dobro i cijela ta energija oko kluba mi se čini odlična. Nadam se da će ići u dobrom smjeru i plasirati se u Premijer ligu - kaže Vuković



SPLIT Košarkaši Dubrave i Cibone sastat će se u današnjem prvom polufinalnom susretu SuperSport Kupa »Krešimir Ćosić« (17 sati) na splitskim Gripama, dok drugi par (20 sati) čine Cedevita Junior i Zadar.


Iako je Kvarner 2010 podosta namučio Cibonu, pehovi i ozljede učinili su svoje u drugom poluvremenu u kojemu su Vukovi prelomili utakmicu i zasluženo uzeli polufinalnu kartu. Ipak, Rijeka će imati jednog predstavnika u redovima Cibone koji će pokušati sa svojom momčadi obraniti titulu pobjednika Kupa.


Domagoj Vuković u četvrtfinalu je protiv Kvarnera 2010 odigrao odličnu utakmicu sa 17 poena, tri skoka i četiri asistencije.




– Nismo podcijenili Kvarner jer smo znali tko ondje igra. Marinelli i Čakarun su ozbiljni igrači, a tu je još nekolicina koja je igrala u Premijer ligi. Nas šestorica smo bili svjesni da smo trebali ući jako u utakmicu, ali nismo bili na sto posto na početku. Znali smo ipak da i Kvarner ima skraćenu rotaciju i da će s vremenom pasti. Ali, Kvarner izgleda jako dobro i cijela ta energija oko kluba mi se čini odlična. Nadam se da će ići u dobrom smjeru i plasirati se u Premijer ligu – kaže krilni centar Cibone Domagoj Vuković.


Dubrava


Iako seniorsku košarku na Kvarneru nikada nije igrao, već je bio član riječkih klubova u mlađim uzrastima, uprava današnjeg Kvarnera 2010 ne krije da bi i iduće sezone voljela dovesti što više riječkih imena, pa tako možda i Vukovića…


– Ništa nije nemoguće, iako nije zgodno sada razmišljati o tome, pogotovo zbog situacije u kojoj jesmo u Ciboni. Ali, priča je dobra i razgovarao sam i s Čakarunom, koji je jako zadovoljan te je nahvalio klub i upravu. Ljude oko kluba poznajem i mislim da ne mogu sigurno zatvoriti tu priču.


Vuković će danas sa svojim suigračima, točnije njih petoricom seniora, s obzirom na to da Cibona niti u Kupu ne može igrati u kompletnom sastavu, pokušati svladati Dubravu na putu prema finalu, a onda se mogu nadati i novom trofeju. Vukovi su osvojili zadnja dva Kupa.


Preoblikovanje


– Favoriti jesmo po imenu jer je Cibona klub iznad Dubrave, ali igrom i sastavima ne bih išao toliko daleko da nas ističem kao favorite. Ipak je ovo Kup, jedna utakmica odlučuje. Skinuli smo sada taj pritisak pobijedivši Kvarner 2010, a dalje je sve moguće. Idemo utakmicu po utakmicu, a želja je trenutno da ostanemo zdravi i pokažemo se u najboljem svjetlu. Titula je onda samo bonus.


Situacija u klubu? Sama priča u klubu i oko kluba čini se da ide nabolje. Nešto više informacije ne bih davao, niti znam sve, ali cijela priča i to preoblikovanje u sportsko dioničko društvo ide u dobrom smjeru.


A nakon pobjede nad Krkom u ABA ligi, lakše se diše kada je u pitanju ostanak u regionalnom natjecanju.


– Nadam se da smo sada tom pobjedom osigurali ostanak i sigurno je odmah lakše jer smo imali nekoliko neočekivanih poraza. Bio je tu poraz od Borca doma i još neka iznenađenja… Nadali smo se play-offu, ali eto, silom prilika nismo došli do toga. Sada bi se praktički čudo moralo dogoditi da nas Krka preskoči u toj borbi za ostanak. Nadamo se da će ovako ostati do kraja regularnog dijela sezone – zaključuje Domagoj Vuković.