Težak udarac za Vukove

Riječki košarkaš iz Cibone seli na Tajvan, dobio je ponudu koja se teško odbija

Katarina Blažević

Leon Šljivarić (DL Škrljevo) i Domagoj Vuković (Cibona)/Foto PIXSELL

Leon Šljivarić (DL Škrljevo) i Domagoj Vuković (Cibona)/Foto PIXSELL

Riječanin je potpisao do kraja sezone, odnosno na dva mjeseca uz eventualnih dodatnih mjesec dana ukoliko ekipa izbori play-off



RIJEKA Riječki košarkaš Domagoj Vuković odlazi iz Cibone, nova destinacija bit će mu Tajvan, točnije Tainan GhostHawks.


Krilni centar Vukova, koji bi još danas trebao biti u sastavu u utakmici s Dubravom, a onda sutra otputovati u Aziju, već je ranije ove sezone imao poneke zanimljive inozemne ponude, ali ih je odbijao s nadom kako će u Ciboni napokon stvari krenuti nabolje.


Ponuda iz Tajvana ipak je financijski bila previše primamljiva kako bi se odbila… Riječanin je potpisao do kraja sezone, odnosno na dva mjeseca uz eventualnih dodatnih mjesec dana ukoliko ekipa izbori play-off.




Vukoviću će ovo biti prvi inozemni angažman. U mlađim kategorijama igrao je za riječke klubove, da bi potom kao junior otišao s Akademijom Nikola Vujčić u Split. Zatim je igrao i za danas ugašeni Zagreb, pa Zabok, osječke Vrijednosnice, Zadar te na kraju Cibonu.


Ovaj je odlazak ujedno težak udarac za Cibonu, koja će sada u domaćem prvenstvu ponovo ostati na tek petorici seniora, s obzirom da se nedavno u sastav vratio Filip Bundović.