marko jovičić

Riječki gimnastičar osvojio tri medalje na Prvenstvu Hrvatske: “Uspio sam se iskupiti za Japan”

Luka Medak

Filip Boroša, Marko Jovičić i Aurel Benović

Filip Boroša, Marko Jovičić i Aurel Benović

Jako mi je drago za sve tri medalje, ali najveći značaj mi ima ova koju sam dobio na parteru - kaže Marko Jovičić



RIJEKA Riječanin Marko Jovičić vratio se iz Osijeka, s prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici, s čak tri odličja. Iako se tek vratio iz Japana sa Svjetskog prvenstva, Jovičić je osvojio višebojsko srebro te zlato na svojoj najboljoj spravi – parteru, a tome je dodao i zlato na preči.


– Jako mi je drago za sve tri medalje, ali najveći značaj mi ima ova koju sam dobio na parteru jer prije tjedan dana na Svjetskom prvenstvu u Japanu nisam odradio vježbu onako kako sam se spremao. Mislim da sam se na ovaj način uspio iskupiti i da mi je to potvrda za dosadašnji uloženi trud – rekao je Marko Jovičić, koji je na parteru s 13.066 bodova završio ispred srebrnog Filipa Boroše (ZTD Hrvatski sokol) i brončanog Aurela Benovića (GK Osijek-Žito).


– Uspio sam pobijediti i svojeg reprezentativnog kolegu Aurela Benovića, koji je prošlogodišnji viceprvak Europe, tako da mi to dodatno daje na težini medalje. On se isto htio iskupiti za slabiji rezultat u Japanu jer također nije uspio ondje odraditi vježbu kako je htio, ali nije bilo ljutnje, zagrlili smo se, rekao sam mu da je samo pitanje vremena kada će opet zasjati. Ima dobru sezonu iza sebe, zlato i srebro sa svjetskih kupova, tako da ne sumnjam da je zadovoljan sezonom – objasnio je gimnastičar Rijeke.




Osim svoje standardne discipline, Jovičić je uspio iskoristiti izostanak Tina Srbića na preči jer se srebrni hrvatski olimpijac trenutačno oporavlja od ozljede leđa.


– Preča je moja druga najdraža sprava i kao junior i mlađi senior sam radio dosta na tom području. Naravno, daleko je to od svjetske razine na kojoj je Tin Srbić, ja sam sada samo uspio iskoristiti priliku što njega nije bilo. Inače bih se htio više tome posvetiti, ali u Rijeci nemamo uvjete za to, nemamo pravu preču nego samo tzv. trenažer. Zbog svega toga sam još više zadovoljan ovim uspjehom – zaključio je Marko.


Na prvenstvu je nastupila i Riječanka Ira Benčinić, koja se uspješno vratila nakon duže pauze, osvojivši brončanu medalju u višeboju, četvrto mjesto na preskoku i tlu te šesto mjesto na dvovisinskim ručama i gredi.


Što se ostalih rezultata tiče, novi prvak Hrvatske na konju s hvataljkama je Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol), koji je iskoristio izostanak Filipa Udea, seniorski prvak na karikama je Augustin Plavec iz GK Petrinje (11.866), njegov klupski kolega Krešimir Majdandžić bio je najbolji na preskoku (12.249), a Lovro Čorak (GK Sokol Karlovac) sa 11.866 bodova najbolji je bio na ručama. Momčadski prvak je ZTD Hrvatski sokol, srebrna je GK Petrinja, a brončani GK Sokol Karlovac, dok je višebojski naslov pripao Liamu Rabiću (ZTD Hrvatski sokol) sa 63.864 boda.


Ovim natjecanjem sada je zaključena gimnastička sezona, slijede dva mjeseca pauze, a zatim od veljače do lipnja opet kreću svjetski kupovi, a krajem ljeta i novo Svjetsko prvenstvo.