Marko Jovičić

Riječki gimnastičar danas nastupa u kvalifikacijama spektakularnog Svjetskog kupa u Osijeku

P. N.

Marko Jovičić/Foto V. KARUZA

Marko Jovičić/Foto V. KARUZA

U Osijeku će nastupiti i Filip Ude, osvajač srebrne olimpijske i svjetske medalje na konju s hvataljkama, Aurel Benović, osvajač srebrne europske medalje i prošlogodišnji pobjednik DOBRO World Cupa na parteru, te najbolja hrvatska reprezentativka na preskoku Tijana Korent



OSIJEK Spektakularno 14. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici – DOBRO World Cup Osijek spremno je za svoj početak, a program počinje današnjim kvalifikacijama.


– DOBRO World Cup svima nama jedno je od najdražih natjecanja. Moje kvalifikacije su na rasporedu u petak. Osobno nemam neka prevelika očekivanja u smislu rezultata jer znam da sam u dobroj formi i da sve nove vježbe koje radim mogu izvesti. Ali, iskreno, malo sam umoran. Dogodio se zamor materijala nakon dugačke sezone. Mislim da nikada nisam imao toliko natjecanja u ovom prvom dijelu sezone, a još sam uz to i osvojio europsko zlato…


Nemam nikakvih fizičkih problema, psihički znam da mogu izvesti vježbu i ovdje, samo trebam malo adrenalina u kvalifikacijama da osjetim dvoranu. Ovo je svojevrsni početak priprema za olimpijske kvalifikacije i moram riskirati s najjačim vježbama – rekao je Tin Srbić, osvajač srebrne olimpijske medalje na preči, aktualni prvak Europe i trostruki pobjednik osječkog natjecanja.




U Osijeku će nastupiti i Filip Ude, osvajač srebrne olimpijske i svjetske medalje na konju s hvataljkama, Aurel Benović, osvajač srebrne europske medalje i prošlogodišnji pobjednik DOBRO World Cupa na parteru, te najbolja hrvatska reprezentativka na preskoku Tijana Korent, a svojeg će predstavnika imati i riječka gimnastika. Riječ je o Marku Jovičiću, kojeg danas od 15 sati zajedno s Benovićem čekaju kvalifikacije na parteru, Ude i Jakov Vlahek nastupit će na konju s hvataljkama, Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama.