VISOKI CILJEVI

Riječke rukometašice pripremaju se za novu sezonu u Drugoj ligi, Žiljak: “Zametovo mjesto je u Prvoj ligi”

Valentina Prokić

Drago Žiljak

Drago Žiljak

Ciljevi su visoki, kao što Zamet uvijek i treba imati. Naša perspektiva je rad s mladim i kvalitetnim igračicama koje se žele pokazati i dokazati - kaže trener Zamećanki Drago Žiljak



RIJEKA Iza rukometašica Zameta dva su tjedna priprema za novu sezonu u Drugoj ligi – zapad i borbu za povratak u prvoligaško društvo. Prošla sezona ostavila je gorak okus jer su Zamećanke završile druge uz brojne probleme, a prilike za plasman u viši rang nije bilo jer je to pravo stekla samo prvoplasirana ekipa.


– Situacija je dobra, radimo po planu i programu. Odigrali smo i prvu pripremnu utakmicu protiv Umaga i pobijedili 31:26. Sve ide kako treba, nastavljamo s radom sve do 25. rujna kada kreće prvenstvo. Prvi protivnik nam je Ivanić na domaćem parketu – rekao je trener rukometašica Zameta Drago Žiljak.


Zamećanke su u završnici proljetnoga dijela prvenstva prošle sezone ostale bez vratarke Patricije Hren koja je obnovila staru ozljedu ligamenata te će biti duže vrijeme izvan parketa. No, zbog toga su u Zametu reagirali i stigle su vratarka Nikolina Strukar, Silvija Masnić i Martina Nekić iz Murvice.




– Reagirali smo na vrijeme i pokrili smo pozicije za koje smo smatrali da će biti problematične. Sada imamo širok roster, pokriveni smo na svim pozicijama s dvije, tri kvalitetne igračice – dodaje Žiljak.


Ambicije Zameta su visoke jer je želja povratak u prvoligaško društvo, a strateg Zamećanki smatra da su šanse realne.


Ciljevi su visoki, kao što Zamet uvijek i treba imati. Ispadanje iz Prve lige bio je splet nesretnih okolnosti, a objektivno nam je mjesto u višem rangu. Nećemo se vraćati na prošlogodišnje probleme, ne žalimo ni za čim, već smo usmjereni na budućnost. Naša perspektiva je rad s mladim i kvalitetnim igračicama koje se žele pokazati i dokazati, poput kadetkinje Nikoline Pleša koja je bila peta s kadetskom reprezentacijom Hrvatske ili pak juniorke Sare Krizmanić. Imamo kvalitetne igračice i rad, trud i zalaganje su nam bazirani na iskoraku s mladima. Kvaliteta dođe do izražaja ako su ispunjeni ostali preduvjeti i to se pokazuje – mišljenja je Drago Žiljak.


No, Zamet će imati i jaku konkurenciju u brobi za prvo mjesto, a liga će biti vrlo zanimljiva i neizvjesna.


– Murvica, koja se neplanirano našla u drugoligaškim vodama, željet će brzi povratak u viši rang. Tu je zatim Rudar, koji se pojačao i ima respektabilnu ekipu. Ivanić je bivši prvoligaš koji se također želi vratiti u Prvu ligu. Nekoliko ekipa koje žele isto što i mi te imaju kvalitetu, garantiraju zanimljivo prvenstvo – zaključio je Drago Žiljak.