Premijer liga

Riječke košarkašice na krilima Katarine Trehub stigle do treće domaće pobjede, a prve u svojem novom domu na Kantridi

Katarina Blažević

Foto A. KRIŽANEC

Foto A. KRIŽANEC

Trehub je ključnu ulogu odradila na startu treće četvrtine u kojoj su domaće napokon prelomile utakmicu, a nakon što su u prvom poluvremenu izgubljenim loptama dale previše šansi Splitu



RIJEKA Košarkašice FSV-a upisale su i treću domaću pobjedu ove sezone, a prvu u svojem novom domu, dvorani 3. maj na Kantridi. S obzirom da su Splićanke u prva četiri kola upisale četiri poraza, i to poprilično uvjerljiva, činilo se prije utakmice kako će ovo biti lagan zadatak za riječku ekipu, ali domaće su se na kraju dobro namučile i tek u trećoj četvrtini na krilima Katarine Trehub slomile tvrde protivnice.


FSV – Split 80:49

Utakmica 5. kola Premijer lige košarkašica: FSV – Split 80:49 (20:11, 12:15, 28:11, 20:12). SRC 3. maj. Gledatelja: 200. Suci: Žagar, Baki i Katalinić.


FSV: Jurčić 2, Tuftan 16 (3-4), Kajfeš 2, Brajac 6, Krakić 15, Ratković 2, Vidović, Bašek 6, Šporčić 4, Brandić 6 (2-2), Vrban, Trehub 21 (5-6).




SPLIT: Bošnjak 12 (3-3), Prnjak 2, Buzov 6, Barać 15 (5-12), Čipčić 13 (5-6), Mušić, Krvavica 1 (1-2), Jukić, Šimundić, Mikrut.

Riječanke u dvorani na Kantridi imaju solidne uvjete, parket je tek nedavno zamijenjen, a tribina koja prima malo manje od 400 gledatelja je dovoljna za ovakve utakmice. Dvjestotinjak navijača tako je i večeras podržalo riječke igračice, ali ono što za odgovorne definitivno mora biti prioritet je pronalazak načina kako omogućiti i osobama s invaliditetom ulazak u dvoranu.


Naime, do ulaza se mora prijeći podosta stepenica, zbog čega je o pomoći drugih ljudi danas ovisio i Kristijan Trampuž, koji je na poluvremenu izveo pjesmu “Ispod riječke ure”.



A taman nakon poluvremena dale su gas riječke košarkašice, posebice centar Katarina Trehub koja je na kraju u 19 minuta igre ubacila 21 poen (8-11 iz igre), dodala 15 skokova i jednu asistenciju (valorizacija 31), ali ključnu je ulogu odradila na startu treće četvrtine kada je ubacila prvih osam poena svoje ekipe u poluvremenu (40:30), a koju minutu kasnije hvatala je u dva navrata promašaje suigračica i potom poentirala za već značajnu prednost 52:35.



U toj ključnoj trećoj dionici ipak kvalitetnije Riječanke su napokon napadački proradile, a nakon što su u prvom poluvremenu izgubljenim loptama dale previše šansi Splitu.


Gošće su nakon 16 minuta igre na kontu imale 24 poena, od čega je čak 12 bilo iz pogreški riječke ekipe. Deset lopti Riječanke su izgubile u tih 16 minuta, a upravo nakon jedne je Bošnjak ubacila tricu (27:24) nakon čega je Delač bio primoran zvati minutu odmora. Na veliki odmor se otišlo s “plus šest” za domaće, ali zato je Trehub odmah na startu treće dionice “pokazala zube” i donijela svojoj ekipi zaslužena dva boda.


Katarina Trehub/Foto A. KRIŽANEC