Superliga odbojkaša

Riječka mladost teško protiv iskusne Mladosti: Gosti iz Zagreba uvjerljivo svladali riječke odbojkaše

Luka Medak

RAZLIKA U KVALITETI - Karlo Stanić/Foto V. KARUZA

RAZLIKA U KVALITETI - Karlo Stanić/Foto V. KARUZA

U svojoj posljednjoj domaćoj utakmici sezone oslabljena momčad Rijeke uvjerljivo je poražena od drugoplasirane Mladosti. Bio je to praktički dvoboj dječaka protiv muškaraca...



RIJEKA Utakmica 21. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost 0:3 (10:25, 11:25, 20:25). Dvorana mladosti. Bez gledatelja. Suci: Markulin i Poropat.


RIJEKA: Stanić 8, Čargonja 1, Donevski 2, Lavić, Marković 1, Maglica 2, Lasić 3, Banko 6, Banović, Markovski (L), Smiljanić (L), Colnar, Žeželić.


MLADOST: Cvanciger 1, Nikačević 17, Mitrašinović 5, Bakonji 1, Šarčević (L), Vaško, Radoš (L), Jakovac, Vranješ 8, Dukić 8, Vojak 4, Zeljković 6.




U svojoj posljednjoj domaćoj utakmici sezone oslabljena momčad Rijeke uvjerljivo je poražena od drugoplasirane Mladosti. Bio je to praktički dvoboj dječaka protiv muškaraca u kojem domaća ekipa, sastavljena uglavnom od juniora, nije imala nikakve šanse protiv iskusnih gostiju iz Zagreba.


Riječani su poveli 1:0 preko Stanića, no to je ujedno bilo i jedino vodstvo domaće momčadi u prvom setu. Riječani su imali problema s prijemom, zbog čega su gosti vrlo brzo napravili seriju 0:6. Rijeka nije imala rješenje za Nikačevića, koji je postigao sedam poena, a od deset poena domaćih, čak pola je stiglo na račun pogrešaka Mladosti.


Početak drugog seta krenuo je kao repriza prvog. Rijeka je odmah izgubila servis, Mladost je povela 1:6, a Nikačević je nastavio gdje je stao i dodao svojoj statistici novih šest poena te su “mladostaši” s lakoćom zaključili i drugu dionicu.


U trećem setu trener Zanini ostavio je udarnu postavu na klupi i dao priliku mlađim igračima. Riječani su to iskoristili i poveli 6:5 prvi put još od otvaranja utakmice. Igrači Velimira Liverića vodili su i 13:12, a tada se u igru vratio Nikačević. Mladost je nanizala četiri poena zaredom i stvorila razliku koju je držala do kraja te zaključila ovaj susret.