Biciklizam

Riječanin Vladimir Miholjević o sjajnom sedmom izdanju CRO Racea: “Cilj je kandidirati se za World Tour utrku”

Valentina Prokić

VELIKI POSAO - Vladimir Miholjević i njegov tim cijelu godinu rade na pripremi CRO Racea/Foto M. STIEHL

VELIKI POSAO - Vladimir Miholjević i njegov tim cijelu godinu rade na pripremi CRO Racea/Foto M. STIEHL

Najveći kompliment je kada se tri najveće ekipe na svijetu bore sa svojim liderima i kada na kraju vidiš da pobjednik Toura pohvali utrku. To za organizatora mora biti najveća pohvala - kaže direktor utrke



RIJEKA Vladimir Miholjević, direktor CRO Racea, alfa i omega najjače međunarodne biciklističke utrke u Hrvatskoj, doista može biti ponosan sedmim izdanjem. Šest World Tour momčadi, dva pobjednika Tour de Francea, startna lista sa svjetski poznatim, kvalitetnim biciklistima i sve to uz pratnju odlične organizacije.


– Zadovoljni smo kako smo organizacijski odradili i kakvim su se žarom i strašću biciklisti borili za pobjedu. Najveći kompliment je kada se tri najveće ekipe na svijetu bore sa svojim liderima i kada na kraju vidiš da pobjednik Toura pohvali utrku. To za organizatora mora biti najveća pohvala. Grad Labin, Istra, Kvarner, Rijeka, Opatija pokazali su se kao izvrsni domaćini i mislim da svi odlaze doma sa sjajnim dojmovima – rekao je direktor Vladimir Miholjević.


Miholjević je i tehnički direktor jedne od WT momčadi, Bahrain Victorious, ali sada je prvenstveno organizator CRO Racea.




– Više smo pričali o tome je li im sve ok, imaju li neke pritužbe jer od kritika najviše možeš naučiti. Kako radimo na tome da utrku podignemo na najvišu moguću kategoriju, onda i slušam one s kojima sam dobar i blizak jer mi mogu dati najbolje dojmove. Meni je kompliment kad vidim koliko je dečkima stalo do pobjede, a sigurno toj impresiji biciklista pridonosi doček i organizacija, savršen prolaz kroz Rijeku, izvršna organizacija i provedba od strane policije te od strane naših redara. Baš sam ponosan na cijeli Kvarner, Opatiju, Rijeku, Viškovo i Istru – dodaje Miholjević.


Krajnji cilj cijelog CRO Race tima je dostići najvišu kategoriju utrke, koji je sada prema UCI koeficijentu 2.1, a neposredno po završetku jučerašnje etape organizatori su doznali da je CRO Race unaprijeđen u kategoriju 2.Pro. Vrhunac će biti ulazak u 2.UWT.


– U tom organizacijsko provedbenom aspektu, sada možda i više od mene daju dvije gospođe, Anamarija Košar i Ivana Dančulović te Luka Mišović, tehnički direktor utrke, koji drži sve pod kontrolom najmanje koliko i ja. Naš trud i nastojanja da utrka iz godine u godinu bude bolja i jača u sportskom i organizacijskom smislu prepoznala je i Svjetska biciklistička organizacija i čini me sretnim što mogu objaviti kako je kategorizacija utrke unaprijeđena pa će tako CRO Race u sezoni 2023. – 2025. biti u kategoriji Pro Series.


Potvrda je to kako je sve ono što smo do sada radili bilo profesionalno i sigurni smo kako će sljedeća izdanja biti još spektakularnija. Nama je cilj podići kategoriju, raditi na i u toj kategoriji još četiri, pet godina i onda se kandidirati za World Tour kategoriju. Tada ćemo imati ono šta svi organizatori, sve države iz regije, destinacijski i komercijalni partneri priželjkuju. Povjerenje timova se ne stječe preko noći, morate ga steći osobno i profesionalno, a mi radimo naporno i drago nam je da to dolazi korak po korak – smatra Miholjević.


Franu iskusni biciklisti vjeruju

Fran Miholjević, sin Vladimira Miholjevića, CRO Race je odvozio prvi put u dresu nove momčadi, Bahrain Victoriousa te je i prvi hrvatski profesionalni biciklist koji je član WT momčad.


– Kako se vozi u grupi, pokazuje jedan zaista dobar taktički talent i jedan dobar sluh za trenutak. Vidim da mu iskusni biciklisti vjeruju i prate ga. Ono što mogu kao gledatelj, koji nešto malo razumijem biciklizam vidjeti je to da još uvijek pokazuje tu juniorsku preborbenost, gdje se možda kocka negdje, a ima iza sebe još jednog takvog koji ga prati – Jonathana Milana. Sad je samo tu nada da neće iskustvo steći nekim padom koji će izazvati – zaključio je Vladimir Miholjević.