Reprezentativac

Riječanin Vitomir Maričić popravio svoj nacionalni rekord u ronjenju na dah

Portal Novilist.hr

Natjecanje u ronjenju na dah poslužilo je kao svojevrsno zagrijavanje za ovotjednu međunarodnu utakmicu na kojoj se očekuju još bolji rezultati.



LASTOVO U Lastovskom arhipelagu hrvatski ronilac Vitomir Maričić ostvario je novi nacionalni rekord u ronjenju na dah s perajama.


U netom završenoj utakmici u ronjenju na dah, hrvatski reprezentativac popravio je svoj nacionalni rekord te on sada iznosi 107 metara. Natjecanje u ronjenju na dah poslužilo je kao svojevrsno zagrijavanje za ovotjednu međunarodnu utakmicu na kojoj se očekuju još bolji rezultati.


„Moram priznati da je bilo vrlo izazovno u zaronu, možda sam malo i podcijenio Jadran nakon što sam trenirao u toplim morima ove sezone, na to se čovjek lako navikne. Svakako je predivna prozirnost i boja Jadrana, ne može se mjeriti s Karibima. Ambijent me motivirao pa sam rezultat gurnuo malo dalje, iako je važno reći da je to samo generalna proba za ono što nas čeka narednih dana, a to su napadi na svjetske rekorde tijekom natjecanja koje služi kao neslužbena priprema reprezentacije“, komentirao je Maričić, prema AIDA rankingu najbolji ronilac na svijetu.




Treba istaknuti i nastup Donata Faragune iz Umaga, koji nastavlja redati sve bolje rezultate u pripremi za Svjetsko prvenstvo. Zaronio je 72 metra u istoj disciplini, što je impresivan rezultat s obzirom da mu je ovo tek druga natjecateljska godina.