Luka Mrakovčić

Riječanin u dresu PPD Zagreba zabio je sedam golova u finalu Kupa: “Igrao sam i nogomet u Pomorcu, ali nisam požalio što sam odabrao rukomet”

Valentina Prokić

DVOSTRUKA KRUNA S PPD ZAGREBOM - Luka Mrakovčić/Foto PIXSELL

DVOSTRUKA KRUNA S PPD ZAGREBOM - Luka Mrakovčić/Foto PIXSELL

Bio sam u Pomorcu kada su bili prvoligaš. Jako volim nogomet, igram ga često s prijateljima ili na treningu sa suigračima, ali nikada nisam požalio što sam se odlučio za rukomet – kaže Mrakovčić



RIJEKA Rukometaši PPD Zagreba 27. put osvojili su naslov pobjednika hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom dvoboju pobijedili Nexe 26:21. Zagrepčanima je ovo bilo 28. finale Kupa, dok je Nexeu ovo bilo četvrto finale u klupskoj povijesti, ali dosad nisu uspjeli niti jednom osvojiti pehar.


– Nije lako u kratkom razdoblju igrati tri utakmice s istim protivnikom. Sve tri smo pobijedili, ali daleko od toga da je to bilo lagano. Sve su to bile jako teške utakmice kao i ova posljednja u finalu Kupa. Mi smo se dobro pripremili, odradili smo svoje i pokazali smo da smo trenutačno bolji te da zaslužujemo taj naslov – kaže igrač PPD Zagreba Luka Mrakovčić, koji je u finalu zabio sedam pogodaka.


Odmor


Odmah nakon finala Kupa rukometaši Zagreba krenuli su na mjesec dana odmora, a zatim sve kreće ispočetka s pripremama.




– S početkom sezone ne možemo biti zadovoljni, kao ni s nastupom u Ligi prvaka. Sezona je bila čudna, svašta se događalo, korona, ali na kraju smo se uspjeli skupiti, digli smo se i mislim da je jako dobro kako smo sezonu završili – dodaje Luka Mrakovčić.


Riječki rukometaš u dresu Zagreba zadovoljan je svojom igrom u netom završenoj sezoni.


– Kraj je bio dobar za sve nas, ne samo za mene. Sigurno da ima mjesta za napredak i moramo raditi da budemo bolji, ali možemo biti zadovoljni kako smo, nakon svega, zaokružili sezonu. Svi su nešto sumnjali u nas, a na kraju smo svima pokazali da smo još uvijek prvi klub Hrvatske – poručio je Mrakovčić, koji ima aktualan ugovor sa PPD Zagrebom te ostaje u hrvatskoj metropoli.


Rukometna priča Luke Mrakovčića počela je u Pećinama, nastavila se u Kozali i u riječkom premijerligašu Zametu, iz kojeg je krenuo put inozemstva. Nakon poziva Line Červara, Mrakovčić je otišao u makedonski Metalurg, a na kraju se skrasio u PPD Zagrebu.


– Pratim svoje bivše klubove, pogotovo Zamet jer mi brat Marko igra tamo. I dalje dosta pratim riječki rukomet, ali prvenstveno Zamet. Riječki je rukomet uvijek imao dobru bazu i stvarao mlade igrače, no zatim su uvijek dolazili problemi druge vrste, one financijske te je bio problem mlade igrače zadržati. Mladi, kvalitetni igrači imaju ambicije pa se otisnu dalje, u inozemstvo, ili u klubove poput Zagreba ili Nexea, koji igraju europska natjecanja. Važno je da se Zamet razvija, da bude što konkurentniji najjačim hrvatskim klubovima i mislim da je trenutačno stanje zadovoljavajuće te da idu u tom smjeru – mišljenja je srednji vanjski Zagreba.


Reprezentacija


Svojedobno je Luka Mrakovčić nosio i reprezentativni dres, u svim mlađim kategorijama, a osvojio je i srebro na Svjetskom prvenstvu U-18.


– Igrao sam u kvalifikacijama za EP 2020 protiv Švicarske i Belgije, nakon toga više ne. Ne razbijam glavu, to je na izborniku i ljudima koji vode reprezentaciju, a na meni je da igram što bolje. Naravno da se svaki igrač nada pozivu u reprezentaciju, ali to je nešto na što ne možeš utjecati, moraš samo dobro igrati i nadati se – kaže Mrakovčić.


Prije rukometne karijere Luka Mrakovčić igrao je nogomet i to u današnjem prvaku Četvrte lige NS Rijeka kostrenskom Pomorcu 1921.


– Bio sam u Pomorcu kada su bili prvoligaši, bilo je to davno. No više ne pratim te lige, gledam Prvu ligu, pratim Rijeku, reprezentaciju i europske klubove. Volim jako nogomet, igram ga često s prijateljima ili na treningu sa suigračima, ali nikada nisam požalio što sam se odlučio za rukomet – zaključio je Luka Mrakovčić.