Završna borba

Riječanima poljudski scenarij nije išao na ruku. Sada slijedi ključan tjedan za ambicije na dva kolosijeka

Denis Frančišković

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Riječani nakon Uskrsa mogu biti zadovoljni, iako im poljudski scenarij nije išao na ruku, nije bio idealan kao što bi to bio remi te će se završna borba, po svemu sudeći, pretvoriti u još jednu utrku Bijelih i Modrih nakon dužeg vremena



RIJEKA Nogometaši Rijeke rutinski su i očekivano pobjedom odradili gostovanje kod Rudeša u Kranjčevićevoj (3:0) i učvrstili lidersku poziciju uoči nedjeljnog Jadranskog derbija na Rujevici. Bijeli će oslabljeni Hajduk dočekati sa sedam bodova prednosti, a velik imperativ bit će na obje momčadi. Riječanima pobjeda treba za potvrdu puta prema naslovu, Hajduku teoretski to može biti »zadnja slamka« u spašavanju sezone, remi mu ne znači puno. Pobijedi li sastav Željka Sopića, Splićane će potpuno izbaciti iz utrke i svoj pohod prema drugoj tituli svesti na borbu s Dinamom.


Rijeka i Dinamo u ovome trenutku igraju najbolji nogomet, forma Modrih čak je rezultatski i nešto bolja, osvojili su bod više u posljednjih pet utakmica (12/13). No, sve je manje-više nekako i bilo očekivano s obzirom na krizu Hajduka i samo pet osvojenih bodova u zadnjih pet ogleda, odnosno 15 u proljetnih deset utakmica.


Bilo kako bilo, Riječani imaju jasnu računicu, puno toga drže u svojim rukama, a i u svakoj utakmici idu na pobjedu, iako u Maksimiru to tako nije izgledalo. Rijeka dočekuje 101. Jadranski derbi HNL-a kao veliki favorit, na rasprodanoj Rujevici mora treći put ove sezone dobiti sastav Mislava Karoglana, ako trener, kojem se drma stolica, uspije dočekati derbi na klupi. Onda bi to bio pun proljetni riječki pogodak.




Riječani nakon Uskrsa mogu biti zadovoljni, iako im poljudski scenarij nije išao na ruku, nije bio idealan kao što bi to bio remi te će se završna borba, po svemu sudeći, pretvoriti u još jednu utrku Bijelih i Modrih nakon dužeg vremena.


No, prije Jadranskog derbija i Rijeka i Hajduk igraju još jednu važnu utakmicu u polufinalu Kupa. Sudar s Lokomotivom sutra u Kranjčevićevoj za Sopićev sastav nije ništa manje važan od nedjelje jer bi plasman u finale i borba za još jedno Rabuzinovo sunce dodatno oplemenili sezonu. Nije tajna da Riječani nakon 2017. godine žele dvostruku krunu. Stoga je ovo ključan tjedan za njihove ambicije na dva kolosijeka.