RUKOMET

Zamet-Nexe 29:36: Riječani držali korak s velikim favoritima iz Našica sve do ulaska u sam finiš

Igor Duvnjak

Antonio Tomaš/Foto V. KARUZA

Antonio Tomaš/Foto V. KARUZA

Tomislav Kvastek sveo je razmak na minimum, 23:24, prijeteći senzacijom na Zametu. Uskoro su se oglasili i suci, kada su domaći ostali s četvoricom u polju, favoriti su poveli 24:27



RIJEKA – Konačnih 36:29 za Nexe na Zametu je neka vrsta optičke varke jer su Riječani držali korak s velikim favoritima iz Našica sve do ulaska u sam finiš, prijeteći »drugoj sili« hrvatskog rukometa velikim iznenađenjem te su se gosti morali provlačiti do bodova. Uspjeli su ih nekako osvojiti, a Zamećanima ostaje utjeha i zadovoljstvo što su na velike muke stavili Našićane, pružajući im odličan otpor.


Dvije obrane Marina Sorića te golovi Nikole Njegovana i Marka Pikeca donijeli su tri početna minimalna vodstva domaćinima, Našičani su prvi puta poveli golom Andraža Velkavrha 4:3.
Slavonska zona »6-0« s golmanom Morenom Carom je odjednom postala previsoka palisada Riječanima i odskočna daska za našičke kontre.


Foto galerija: Zamet - Nexe, dvorana Zamet Foto: Vedran Karuza


Gosti su bez problema nanizali seriju 4:0 te su Ivan Vida i suigrači u 10. minuti odmakli na 7:3 pri čemu Riječani nisu dali gol šest minuta. Borbeni, motivirani Zamet se, međutim, nije predavao, Fabijan Ljevar je iz kontre sredinom poluvremena smanjio na 10:8. Dobrom obranom »5-1« raspoloženi Sorić, Njegovan, Pikec i društvo su održavali taj razmak do finiša poluvremena, riječki reprezentivac u Našicama Halil Jaganjac (4 gola u prvih 30 minuta) i ostali gosti su na odmoru vodili 18:15.




Nesalomljivi Zamećani nisu odustajali, u 38. minuti Antonio Tomaš je smanjio na samo 22:20, u 41. minuti kod domaćih je premijerligaški debi imao petnaestogodišnji Karlo Tomović, a uskoro je Tomislav Kvastek sveo razmak na minimum, 24:23, prijeteći senzacijom na Zametu. Uskoro su se oglasili i suci, kada su domaći ostali s četvoricom u polju, favoriti su poveli 27:24, ali nisu zaključili priču. Uspjeli su to nekako u finišu sretno više nego spretno, čak i uz pomoć nekih sudačkih odluka. Na koncu je bilo 36:29 za velike favorite.


Zamet – Nexe 29:36


Utakmica 9. kola Paket24 Premijer lige rukometaša – skupina B: Zamet – Nexe 29:36 (15:18). Dvorana na Zametu. Gledatelja 150. Suci Duspara, Rogić (Velika Gorica).
ZAMET: Vučko, Tomović, Živković, Ljevar 4, Njegovan 9, Islamović, Sorić, Tomaš 5 (2), Smokrović, Milih, Viskić, Mrakovčić 3, Devčić, Pikec 5, Kvastek 2.
NEXE: Kuzmanović, Barišić 2 (2), Car 1, Gregorić, Jelinić 3, Vida 3, Blažević, Velikavrh, Severec 5, Godec, Moslavac 2, Melić 5 (3), Jaganjac 6, Kavčić 1, Markušić, Pribetić 3.
Isključenja: Zamet 8, Nexe 10 minuta. Sedmerci: Zamet 3 (2), Nexe 6 (5).