Druga NL

Remi Grobničana u ovosezonskoj premijeri na Mavrincima: Josip Bartulić sa stotinu ruku

Zlatko Horvat

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

U živoj utakmici nedostajali su samo golovi, a što ih nije bio najzaslužniji je vratar gostiju Josip Bartulić



MAVRINCI Susret 2. kola Druge NL: Grobničan – Hrvace 0:0. Igralište “Adelija Beba Haramija”. Gledatelja 300. Sudac: Ivan Vukančić (Benkovac) 6. Žuti kartoni: Mikulica, Bosančić, Prpić, Pozderac, Pilčić (Grobničan), Matanović (Hrvace).


GROBNIČAN: Curać 6,5, Bosančić 6,5 (od 65′ Matković -), Golić 6, Vukelić 6,5, Kovačević 6 (od 65′ Pozderac -), Pilčić 6,5, Prpić 6,5, Kurilić 6,5, Galešić 6, Prtenjača 6,5 (od 84′ Valjan -), Mikulica 6 (od 65′ Ušalj -).


HRVACE: Bartulić 7, Matanović 6 (od 46′ L. Kekez), Kukoč 6, Bilić 6, Vučković 6 (od 54′ Jandrek), Radoš 6, Luetić 6 (od 86′ Botić) -, Ljubić 6, Škarić 6 (od 79′ Klepo -), Bakić 6, Kelez 6,5 (od 86′ Zoko -).





Grobničan i Hrvace remizirali su na drugoligaškoj premijeri na igralištu “Adelija Beba Haramija”, koji je osvanuo u novom ruhu. U živoj utakmici nedostajali su samo golovi, a što ih nije bio najzaslužniji je vratar gostiju Josip Bartulić, koji je u prvoj verziji zapisnika trebao ostati na klupi…


Otvaranje je pripalo gostima, koji su dominirali posjedom, prebacivši igru na polovicu Crvenih. Obrana domaćih je uspješno otlanjala opasnosti, dok je u osmoj minuti loptu nakon pokušaja Škarića s ruba šesnaesterca lako ukrotio vratar Curać. Dvije minute kasnije uzdrmala se i domaća greda poslije udarca Luetića, Kelez je na odbijenu loptu bio u skoku viši od Curaća i zatresao je mrežu, ali zastavica pomoćnika bila je podignuta…


Uslijedilo je buđenje domaćih. U 15. minuti Prpić je pucao u blok, potom Prtenjača glavom pod prečku, ali uz prekršaj u napadu, da bi u 23. minuti nakon lijepe akcije domaćina Pilčić probao petom odigrati za Prtenjaču, ali neprecizno. Uslijedio je pokušaj Prtenjače iz daljine, lopta je bila lak plijen za Bartulića.



Majstorski se Pilčić oslobodio čuvara, raspalio s 15 metara u 32. minuti i pogodio – stativu. U nastavku akcije Bosančić nije iskosa uspio poslati loptu u mrežu pored Bartulića, koji je nogom spasio mrežu.


Bartulić se iskazao i u 37. minuti, kada su Prtenjača i Pilić ostali dva na jedan. Prtenjača je bio brži od bloka, uputivši udarac s petnaestak metara, ali Bartulić je paradom spasio mrežu. U 40. minuti Bartulić je opet spašavao mrežu, ovog puta nakon udarca Pilčića i Golićevog slaloma. Dvije minute kasnije Mikulica je gađao bliži kut iz izgledne situacije, ali nije pogodio cilj.


I nastavak je donio puno živosti u igri, efektne poteze poput Pilčićevih škarica, koje su se umalo pretvorile u asistenciju. U 66. minuti vratar Bartulić opet je dobro reagirao, ispod prečke skrenuo je loptu u novi korner nakon pokušaja Pilčića. Pokušao je Pilčić glavom u 81. minuti, ali lopta je prošla pored gola.


Pozderac se našao u prigodi u 86. minuti, iskosa je krenuo prema Bartuliću, koji je još jednom sjajno reagirao i spasio mrežu. Gosti su najbolju priliku imali u 89. minuti, Radoš je nakon kornera sa šest metara iskosa tukao ravno u Curaća.