Dobra sezona

Redovna godišnja skupština AK Kvarner: Očuvana stabilnost kluba, atletičari u prošloj godini osvojili 68 odličja

Ivana Vaupotić

NAJBOLJI U 2021. GODINI - Nagrađeni atletičari i atletičarke Kvarnera/Foto AK KVARNER

NAJBOLJI U 2021. GODINI - Nagrađeni atletičari i atletičarke Kvarnera/Foto AK KVARNER

Atletičari Kvarnera prošle su godine na PH-u osvojili 68 odličja, od čega 20 zlata, 23 srebra i 25 bronci



RIJEKA Dobra natjecateljska sezona, dobri rezultati i stabilno poslovanje najvažnije su točke redovne godišnje skupštine Atletskog kluba Kvarner, što je održana u press centru stadiona na Kantridi. Skupštini su se odazvala 24 od 40 skupštinara, a svi su se složili da je iza Kvarnera još jedna uspješna godina, unatoč neizvjesnosti koju je ponudio njezin početak uslijed pandemije koronavirusa.


– Početak prošle godine nije bio obećavajući, nalazili smo se u lockdownu i nismo mogli trenirati, a nakon toga smo prezimili na otvorenom. Tu svakako trebamo spomenuti naše roditelje koji su itekako imali razumijevanja za treninge na otvorenom – rekla je Iva Florjančič, direktorica kluba.


– Prošla godina nije bila nimalo laka, ali smo uspjeli očuvati stabilnost kluba, u čemu su nam od velike pomoći bile mjere države za očuvanje radnih mjesta.




Atletičari Kvarnera prošle su godine na prvenstvima Hrvatske osvojili 68 odličja, od čega 20 zlata, 23 srebra i 25 bronci, a najuspješnije su u 2021. godini bile Laura Štefanac koja je osvojila titulu svjetske viceprvakinje gluhih u bacanju koplja, te Klara Barnjak koja je zauzela osmo mjesto u finalu skoka udalj na Europskom mlađeseniorskom prvenstvu.


– Zadovoljni smo rezultatima, iako smo osvojili nešto manji broj medalja jer mlađe uzrasne kategorije zbog situacije s koronavirusom nisu imale državna prvenstva tijekom zimskih mjeseci – dodala je Florjančič.


Kraj skupštine bio je rezerviran za nagrade najuspješnijim atletičarima u 2021. godini, a to su seniori Marin Premeru i Sara Kolak, mlađi seniori Klara Barnjak i Marino Bloudek, juniori Laura Delač i Ivan Vuletić, mlađi juniori Antonio Ban i Nicole Milić, kadeti Vito Mandekić i Sandra Žilić, mlađi kadeti Elena Ban i Ivan Pevalek te veterani Nikola Kereković i Slavica Grgurić Pajnić.