LA LIGA

Real ukrao bod u madridskom derbiju, Atletico propustio priliku odvojiti se na vrhu

Luka Medak

Karim Benzema/Foto: REUTERS

Karim Benzema/Foto: REUTERS

Najveći pobjednik utakmice zapravo drugoplasirana Barcelona, koja je sada na tri boda od Atletica s utakmicom više, a i dalje iznad Reala te se sada nastavlja mrtva trka za prvaka La Lige.



RIJEKA U derbiju kola madridske su momčadi ovaj put podijelile bodove, odnosno obje izgubile po dva boda.


Real Madrid je veći dio utakmice držao inicijativu te dominirao posjedom lopte i prilikama, a činjenica da je Atletico imao čak 10 prekršaja više te pet žutih kartona naspram jednog Reala također govori da su domaći bili ti koji su se morali braniti.


No bez obzira na to, Atletico je prvi ispalio metak, i to već u 15. minuti preko Luisa Suareza, koji je upisao čak 10. pogodak u 12 utakmica protiv Reala u La Ligi, a 17. ukupno ove sezone. No za goste je ostalo i više nego dovoljno vremena, nastavljali su napadati i to im se na kraju isplatilo.




Dvije minute prije isteka vremena Karim Benzema primio je loptu u sredini, u slalomu prošao dvojicu igrača i odigrao dupli pas s Casemirom te pogodio mrežu za vrlo važan bod, a time i nastavio pozitivan niz Reala na Metropolitanu. Naime, Diego Simeone već pet godina nije uspio pobijediti Real, a od 29 momčadi koje je Atletico ugostio na svom stadionu jedino još nisu uspjeli pobijediti svoje gradske rivale.


Naposljetku, u ovoj utakmici koja je mogla gurnuti Atletico ka tituli ili Real ka Atleticu, najveći je pobjednik zapravo drugoplasirana Barcelona, koja je sada na tri boda od Atletica s utakmicom više, a i dalje iznad Reala te se sada nastavlja mrtva trka za prvaka La Lige.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore