HNL

Puljani iznenađujuće slavili u Osijeku, Vuk i Ekong kreirali preokret s igračem više

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Puljani su igrača više na terenu iskoristili za pobjednički pogodak već početkom nastavka



OSIJEK U prvoj utakmici 31. kola HNL-a Istra 1961 je iznenađujuće kao gost na Opus Areni svladala Osijek sa 2-1 (1-1).


Osijek je poveo golom Kristijana Lovrića (14), no Matej Vuk (39) i Emanuel Ekong (51) su kreirali preokret.


Domaćini, koji se bore za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u eurokupove sljedeće sezone, bolje su otvorili dvoboj te poveli u 14. minuti. Lovrić je prihvatio loptu na lijevom krilu, izborio se za prostor za ubačaj i poslao loptu na peterac gdje se nalazio najbolji osječki strijelac Mierez. Argentinac je krenuo na loptu, no nije ju uspio dodirnuti, no svojim je pokretom zbunio Majkića na vratima pa vratar Istre nije niti reagirao na loptu koja je završila iza njegovih leđa.




U 36. minuti domaća navijačka skupina Kohorta lijepom je koreografijom obilježila svoj 36. rođendan, a domaći igrači su, čini se, više obraćali pozornost na događaje na tribinama nego na travnjaku. To je iskoristio gostujući stoper Koski koji je pojurio prema domaćem golu, zaustavio ga je tek Bralić i to grubim startom na 18 metara od gola. Bralić je zbog toga isključen, a iz slobodnog udarca Vuk je pogodio za 1-1.


Puljani su igrača više na terenu iskoristili za pobjednički pogodak već početkom nastavka. Ekong se “prošetao” kroz domaću obranu, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem svladao Kolića. Zanimljivo, Ekong je bio strijelac pobjedničkog pogotka za Istru i u posljednjem dvoboju ovih momčadi ranije ove godine u Puli.


Ovom pobjedom Istra 1961 je skočila na osmo mjesto ljestvice sa 31 bodom, jednim više od Slavena Belupa koji će kasnije u subotu ugostiti Hajduk, dok je četvrti Osijek ostao na 45 bodova, jedim više od pete Lokomotive koja će u nedjelju igrati protiv Dinama, a 10 manje od trećeg Hajduka.


Na vrhu je Rijeka sa 68 bodova, dva manje ima drugi Dinamo, dok je Rudeš na dnu sa samo sedam bodova i već je izgubio sve izglede za ostanak.