PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA

Pucački trening Zamećana: Riječki rukometaši nadigrali Dubrovnik i ostvarili treći uspjeh u nizu

Igor Duvnjak

Nikola Njegovan/Foto: M. LEVAK

Nikola Njegovan/Foto: M. LEVAK

U prvom, po golovima vatrometnom poluvremenu, gosti su donekle održavali korak sa Zamećanima, ali su u nastavku deklasirani.



RIJEKA Utakmica 5. kola Paket24 Premijer lige rukometaša: Zamet – Dubrovnik 42:29 (20:17). Centar Zamet. Gledatelja: 100. Suci: Knežević, Tunuković (Vrpolje).


ZAMET: Vučko 7 (2), Živković 4, Ljevar 3, Njegovan 7, Milih 3, Islamović 2, Sorić, Tomaš, Smokrović 2, Viskić, Mrakovčić 2, Devčić 3, Pikec 6, Kvastek 3, Lencović.
DUBROVNIK: Raguž, Tomić, Jurković 6 (3), Pedić 5, Krešić 5, Bazdan, Bevanda 3 (1), Jakić, Morović, Bukva 6 (1), Jurić, Borota, Kosović 1, Raos 3.


Isključenja: Zamet, 10, Dubrovnik 14 minuta. Sedmerci: Zamet 4 (2), Dubrovnik 7 (5).




Rukometaši Zameta na svom su parketu nastavili uspješan niz, u terminu nedjeljnog ručka pobjeda protiv Dubrovnika, treća zaredom u Paket24 Premijer ligi, došla im je kao desert. U prvom, po golovima vatrometnom poluvremenu, gosti su donekle održavali korak sa Zamećanima, ali su u nastavku deklasirani.


Poslije četiri početna uzastopna izjednačenja, gosti su u sedmoj minuti imali prvu priliku za vodstvo, ali je Tino Viskić ušao u igru i obranio sedmerac Jurkoviću. Gosti su ipak uspjeli nekoliko minuta kasnije kada je Bevanda iz sedmerca pogodio za njihovo vodstvo 7:6. To je alarmiralo riječku ekipu koja je reagirala trima golovima u nizu, Nikola Njegovan, Damir Vučko i Fabijan Ljevar Zamećanima su donijeli prednost 9:7.


Vodstvo je potom u 18. minuti Ljevar zaokružio na 11:8, do tada najveću razliku. U 22. minuti Viskić je opet obranio sedmerac, a na drugoj strani Njegovan je riječku prednost povećao na 14:10. Do tada nepogrešivi Marko Pikec je potom poentirao za 15:10, naglašavajući efikasnost Zamećana.


Obrana im je, međutim, djelovala akademski i papirnato i to toliko da su igrači Vlade Šole, nekadašnjeg trofejnog hrvatskog vratara, otišla na odmor s relativno pristojnim zaostatkom (20:17). U nekadašnjem bi rukometu takav rezultat označio kraj utakmice.


U nastavku su Zamećani počeli iznova odmicati, nakon obrane Marina Sorića pogodio je Vučko, da bi u 40. minuti Fabijan Ljevar Riječanima donio najveću prednost, itekako obećavajućih 26:19. U 44. minuti domaćini su napadali sa samo četiri igrača, ali je Karlo Devčić pogodio za 28:20.


Kada mu se uskoro pridružio i Kvastek, bilo je jasno da su Zamećani prokrčili put do nove pobjede. Ostvarena je s itekako uvjerljivih 42:29, kao na pucačkom treningu.