Ligue 1

PSG obranio naslov prvaka, Majer strijelac u pobjedi Rennesa

Hina

Lovro Majer/Foto REUTERS

Lovro Majer/Foto REUTERS

Parižani su osvojili 11. naslov prvaka, a deveti u posljednjih 11 sezona. Od 2013. do ove godine, niz PSG-a prekidali su jedino Monaco (2017.) i Lille (2021.)



PARIZ Nogometaši Paris Saint-Germaina obranili su naslov prvaka Francuske odigravši 1-1 na gostovanju u Strasbourgu, čime su i matematički postali nedostižni drugoplasiranom Lensu koji će, uz Parižane, predstavljati francusku Ligue 1 u Ligi prvaka sljedeće sezone.


Messi je postigao vodeći pogodak za PSG u 59. minuti, a u 79. minuti je izjednačio Kevin Gameiro.


PSG kolo prije kraja ima 85 bodova, četiri više od Lensa koji je pred svojim navijačima svladao Lens i tako osigurao izravan plasman u Ligu prvaka, dok će Marseille Igora Tudora morati proći žrvanj kvalifikacija. Olympique je u predzadnjem kolu poražen od Bresta sa 2-1 pa je ostao na 73 boda.




Parižani su osvojili 11. naslov prvaka, a deveti u posljednjih 11 sezona. Od 2013. do ove godine, niz PSG-a prekidali su jedino Monaco (2017.) i Lille (2021.).


U borbi za plasman u Europsku ligu Lille je skočio na četvrto mjesto sa 66 bodova nakon domaće pobjede 2-1 protiv Nantesa. Na bod zaostatka su Rennes i Monaco, nakon što je momčad za koju igra Lovro Majer slavila u njihovom međusobnom dvoboju s 2-0, a hrvatski reprezentativac u 52. postigao vodeći pogodak. Konačnih 2-0 za Rennes postavio je Gouiri u 73. minuti.


U borbi za zadržavanje prvoligaškog statusa u predzadnjem kolu bolje je prošao Auxerre koji je osvojio bod odigravši 1-1 na gostovanju u Toulouseu, dok je Nantes poražen u Lilleu. Tako je Auxerre ostao iznad crte s 35 bodova, a Nantes je u zoni ispadanja s 33 boda.


U zadnjem kolu će Auxerre ugostiti Lens kojemu je taj dvoboj rezultatski nevažan, a isti je slučaj s Nantesom kojemu stiže već odavno otpisani Angers. Kako Nantes ima značajno bolju gol-razliku, Auxerreu samo bod nije dovoljan za ostanak u ligi, jer bi ga Nantes u slučaju pobjede prestigao.


Zadnje kolo je na rasporedu 3. lipnja.