Nakon Tokija

Prvi hrvatski osvajači medalja dočekani u Zagrebu, a potom i Splitu: “Ovo nam nije dosta, brzo je Pariz”

Hina

Doček u zračnoj luci/Foto HOO

Doček u zračnoj luci/Foto HOO

Trener i ja jedva čekamo opet trenirati i mislim da nam ovo nije dosta. Ne želim ispasti nezahvalna, mi volimo ovaj sport, oboje, i zato smo skupa u tome i nadam se da ćemo ostati još dugo - rekla je zlatna Matea JelićZAGREB Soba za uzvanike zagrebačke zračne luke dr. Franjo Tuđman bila je pretijesna da primi sve koji su došli pozdraviti prve hrvatske osvajače medalja na OI u Tokiju, zlatnu Mateu Jelić i brončanog Tonija Kanaeta, ali i cijelu taekwondo reprezentaciju na čelu s trenerom Tonijem Tomasom.


Uz izaslanike Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora, Predsjednika Vlade, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog taekwondo saveza i Grada Zagreba te medije, nekako su se u sobu ugurali i članovi obitelji i prijatelji.


Nakon pozdravnih govora uzvanika i zahvale na briljantnoj prezentaciji sportskog znanja i umijeća, koje tekvando svrstava u skupinu jednog od najuspješnijih hrvatskih sportova na Olimpijskim igrama, Matei Jelić, Toniju Kanaetu i njihovim trenerima uručeni su posebno izrađeni zlatnici Hrvatskog olimpijskog odbora koji će ih trajno podsjećati ne veličanstveni uspjeh koji su ostvarili.
“Trudim se uvijek okrenuti u pozitivnom smjeru, imam vjere da ću tako izdržati još dugo i da ću vam donijeti još puno medalja. Trener i ja jedva čekamo opet trenirati i mislim da nam ovo nije dosta. Ne želim ispasti nezahvalna, mi volimo ovaj sport, oboje, i zato smo skupa u tome i nadam se da ćemo ostati još dugo. Nisam sama došla do ovoga, došla sam sa svojim trenerom,” kazala je Jelić koja je osvojila zlato u kategoriji do 67 kg.


“Stvarno sam jako sretan, ovo je prva muška medalja, pokazali smo da i mi muški možemo nešto napraviti i da idemo u dobrom smjeru. Ovo nas je samo motiviralo da nastavimo dalje raditi još jače i nadam se da će na sljedećim Olimpijskim igrama biti još više medalja. Brzo je Pariz,” dodao je Kanaet, brončani u kategoriji do 80 kg.