Petar Musa

Prvak Portugala s Benficom nada se minutama na završnici Lige nacija: “Tu smo da uživamo i igramo nogomet”

Zlatko Horvat

Petar Musa/Foto M. GRACIN

Petar Musa/Foto M. GRACIN

Nizozemska je kvalitetna momčad. Imaju jako dobre mlade igrače, iskusnu obranu i vezni red. Čeka nas teška utakmica, ali imamo vremena pripremiti se, dati maksimum i ići po finale - kaže Musa



RIJEKA Petar Musa, 25-godišnji član Benfice, novog prvaka Portugala, ima dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, oba u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Bit će minuta i za njega u Nizozemskoj…


– Svaki igrač ovdje nada se zaigrati u prvih 11, ali tu je izbornik koji odlučuje. Na nama je da treniramo, radimo i poštujemo odluku izbornika – kaže Petar Musa, 25-godišnji napadač visok 190 centimetara.


Benfica je 38. put osvojila titulu portugalskog prvaka, dok je u Ligi prvaka zaustavljena u četvrtfinalu od Intera.




– Osobno, jako sam sretan jer smo ostvarili klupski cilj, nakon četiri godine osvojili smo prvenstvo. Možda nisam igrao koliko sam želio, ali svaku sam minutu koristio maksimalno, zabijao, pomagao momčadi. U svakom slučaju spreman sam, a vidjet ćemo kako će se to odraziti na reprezentaciju.


Nizozemci imaju prednost domaćeg terena, ali neće to imati previše utjecaja na Vatrene. Pokazali su to puno puta.


– Nizozemska je kvalitetna momčad. Imaju jako dobre mlade igrače, iskusnu obranu i vezni red. Čeka nas teška utakmica, ali imamo vremena pripremiti se, dati maksimum i ići po finale.


U ožujku na startu kvalifikacija za EURO Francuska je nadigrala Nizozemsku (4:0). Od te Francuske Vatreni su bolji u skupini Lige nacija…


– Čeka nas jedna drugačija utakmica. Gledao sam na preskoke tu utakmicu Francuske i Nizozemske, ali čeka nas drugačije okruženje. Nizozemci igraju doma, domaćini su Final Foura i očekujem jednu drugačiju Nizozemsku, ali i Hrvatsku koja će biti spremna odgovoriti na to. Atmosfera je stvarno super, od prvog dana, na treninzima se to i vidi.


Tu smo da uživamo, igramo nogomet, ono što najbolje znamo i što bolje se pripremimo za polufinale. Beljo? Nije slučajno u reprezentaciji. Radi se o kvalitetnom igraču, ima potencijal. Odabrao je dobru ligu za napredak. Bitno je da nastavi raditi i sve će doći na naplatu.