Nogomet

Prodano gotovo 2,5 milijuna ulaznica za SP u Kataru, najpopularnije utakmice Brazila

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prema Fifinom izvješću najveći broj ulaznica prodan je za sljedeće utakmice grupne faze: Kamerun - Brazil, Brazil - Srbija, Portugal - Urugvaj, Kostarika - Njemačka i Australija - Danska



ZUERICH Za Svjetsko nogometno prvenstvu u Kataru do sada je prodano 2,45 milijuna ulaznica, a njih više od 500.000 kupljeno je tijekom razdoblja od 5. do 16. srpnja, objavila je u četvrtak Međunarodna nogometna federacija (FIFA).


Prema Fifinom izvješću najveći broj ulaznica prodan je za sljedeće utakmice grupne faze: Kamerun – Brazil, Brazil – Srbija, Portugal – Urugvaj, Kostarika – Njemačka i Australija – Danska.


“Navijači koji žive u Kataru, Saudijskoj Arabiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Engleskoj, Argentini, Brazilu, Walesu i Australiji najbrojniji su među kupcima ulaznica”, objavila je Fifa.




Točan početak posljednje faze prodaje ulaznica putem interneta bit će obznanjen krajem rujna. Istovremeno s posljednjom fazom ‘online’ prodaje, u Dohi će početi i prodaja ulaznica na prodajnim mjestima.


Svjetsko prvenstvo će započeti dan prije nego što je to originalno planirano pa će 20. studenog nakon svečanog otvaranja, prvu utakmicu odigrati reprezentacija domaćina protiv Ekvadora.


To je prvo Svjetsko nogometno prvenstvo koje će biti održano na Bliskom istoku, a termin je pomaknut u studeni i prosinac, umjesto uobičajenih u lipnju i srpnju, da bi se izbjegle ljetne vrućine na tom području.