Nije potvrđena autentičnost

Procurila audiosnimka na kojoj navodno Bebek vrijeđa splitskog novinara i navijače Hajduka: “Trebamo krenuti s 2:0 da oni ne bi mijaukali”

Portal Novilist.hr

VAR U VARAŽDINU - Ivan Bebek/Foto PIXSELL

VAR U VARAŽDINU - Ivan Bebek/Foto PIXSELL

I dok je bivši sudac Marijo Strahonja izjavio kako je kontakt bio za penal, šef sudaca Bruno Marić stao je na Bebekovu stranu i izjavio kako je kontakta bilo, ali nedovoljno jakog za dosuditi penal



RIJEKA Navijači Hajduka već danima negoduju zbog toga što sudac Ivan Bebek nije svirao kazneni udarac na Livaji u devetoj minuti utakmice između Hajduka i Lokomotive.


I dok je bivši sudac Marijo Strahonja izjavio kako je kontakt bio za penal, šef sudaca Bruno Marić stao je na Bebekovu stranu i izjavio kako je kontakta bilo, ali nedovoljno jakog za dosuditi penal.


Slobodna Dalmacija danas je dospjela do audiosnimke, na kojoj navodno Ivan Bebek komentira svoju odluku, pritom vrijeđa Blaža Duplančića s Dalmatinskog portala, kao i Hajdukove navijače. Autentičnost audiosnimke, doduše, nije potvrđena te se Bebek još uvijek nije obratio javnosti oko nje.




Ovo je govor sa snimke:


“Klasika, prvo Blaž Duplančić, to je jedno obično štene koje je bilo oslobođeno tjelesnog. Kažem ti, Livaja se okreće, ovaj diže ruke, dolazi do nekog kontakta. Livaja svoju nogu gura malo u desno, dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta. Ok, da, ali lagani kontakt i onda on sam sebi zapne nogu. Mislim, to što je on sam sebi zapeo nogu, to bi i bio penal da je taj kontakt, ovaj… Da Livaja nije u principu u svojoj kretnji, jednako kako je ovaj došao do Livaje, došao i on do njega. Tako da, mislim, to meni nije kazneni udarac i ne može bit kazneni udarac.


Odnosno, ako ga sviraš, može proć, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj. A ako ćemo mi ić da bi zadovoljili, ne znam, Hajduk ili navijački puk Hajdukov pa da ne bi oni onda mijaukali, onda najbolje da krenemo utakmicu sa 2:0 na Poljudu pa da onda nastavimo dalje, da možemo normalno sudit. Ali recimo, pričao sam s pet novinara splitskih i oni kažu da njima isto to nije dovoljno za kazneni udarac. Normalno, oni to nemaju muda napisat. Blaž Duplančić je to što je, uvijek je bio isti takav i umrijet će takav. On je jedno obično smeće. A gle, navika je već ljudi. Onaj tko je malo duže u nogometu, već je navikao na iste scenarije iz ove kuhinje dolje. Ma, nemam se snage više ni živcirat da ti budem iskren.”


Ivan Bebek sutra sudi dvoboj Europske lige između Legije i Leicestera te još uvijek nije komentirao navodnu snimku.