Razočarani odlukom

Priopćenje Đokovićeve obitelji: “Vjerovali smo da će sport pobijediti, a prevladali su politički interesi”

Hina

Srđan Đoković/Foto REUTERS

Srđan Đoković/Foto REUTERS

Vjerovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio - da Novak ima važeću vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi 'javni interesi' neće biti izgovor za odluku koja je donijeta, navodi Đokovićeva obitelj



BEOGRAD Obitelj Novaka Đokovića objavila je u nedjelju da je “veoma razočarana” odlukom Federalnog suda Australije i činjenicom da prvi tenisač svijeta mora napustiti tu zemlju, čime je lišen mogućnosti braniti titulu na prvom Grand Slam turniru u godini, koji je osvajao rekordnih devet puta.


U priopćenju obitelj Đoković istaknula je da razlozi za donošenje odluke australskih vlasti nisu sportski, već da su prevladali politički interesi.


“I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, vjerovali smo da će sport pobijediti. Vjerovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio – da Novak ima važeću vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi ‘javni interesi’ neće biti izgovor za odluku koja je donijeta”, navodi Đokovićeva obitelj.




“Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio. Vjerujemo da će iz ove situacije izići jači i da će vrijeme pokazati ono što je nesporno uvijek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovjek”, naglasila je  obitelj prvog tenisača svijeta.