Vaterpolo

Primorje EB uvjerljivo poraženo od Juga AO u prvoj utakmici polufinala

Igor Duvnjak

Niko Čubranić/Foto V. KARUZA

Niko Čubranić/Foto V. KARUZA

Paljba Gospara bila je takva da je u jednom trenutku završnice na semaforu svjetlilo 9:3 za goropadne Dubrovčane



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank doživjeli su brodolom u Gružu, domaći favorit Jug Adriatic osiguranje nadmašio ih je uvjerljivo u prvoj utakmici polufinala hrvatskog prvenstva pobijedivši 15:9. Gosti su »košulju krivo zakopčavali od prvog dugmeta«, loše su krenuli, kasnije nisu mogli nadoknaditi visoki zaostatak. I sve je završilo s minusom od šest pogodaka…


Jug AO – Primorje EB 15:9

Prva utakmica polufinala hrvatskog prvenstva vaterpolista: Jug Adriatic osiguranje – Primorje Erste bank 15:9 (2:0, 3:2, 6:3, 4:4). Bazen u Gružu. Suci: Slaven Sivčević i Nenad Periš. Delegat: Mlađan Prvan.


JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča 1, Djerković, Lazić 2, Joković 3, Mozara, Daube 4, Cabanas 1, Kržić 2, Burić, Grgurević, Žuvela 1, F. Čubranić, Burđelez 1.




PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Kadivec 1, Tončinić, Brubnjak 2 (1), Brguljan 2, N. Čubranić 2, K. Babić 1, Burburan, Te Riele 1, Crippa, Paparić, Jurić, Vuković.


Igrač više: Jug AO 7 (3), Primorje EB 9 (2). Peterci: Jug AO -, Primorje EB 2 (1).

Napad Primorja može prvu četvrtinu pamtiti po svemu, samo ne po dobrom, pokušavao je bez ključa otključavati dubrovačka vrata koja su ostala zatvorena riječkim gostima. U tu su se sliku neuspješnih prijetnji uklopile akcije s igračem više koje su za igrače trenera Igora Hinića u oba navrata bile tek problem više.


Riječani bi, istina, izborili brojčanu prednost, ali nisu znali kako matirati Popadića pa su u dubrovačkoj vodi ostali na suhom. Uz to, u jednom se navratu nisu dobro vratili u obranu što je reprezentativcu Filipu Kržiću bilo dovoljno za pogađanje mreže iz kontre.


Promašaj Crippe


Kržić se do prvog odmora reprizirao na asistenciju starog trofejnog majstora Mara Jokovića i omogućio svojoj momčadi dva obećavajuća gola prednosti. Dok je napad Primorja EB nastavio postiti, obrana je padala pod naletima Jugaša i u drugoj četvrtini, na red je došao Daube. Navijači Riječana su se ponadali da će konačno skinuti veo s domaće mreže nakon dugih 12.04 minute igre kada su gosti dobili peterac, no Crippa je umjesto mreže loptom pogodio Popadića.


Samo se čekalo kada će stići kazna za tu neiskorištenu priliku, izrekao ju je Amerikanac Daube svojim drugim golom. Tek nakon ovog dubrovačkog pokera golova oglasio se riječki napad, iskusnik Darko Brguljan postigao je gol kojeg su se gosti načekali, stigao je nakon više od 14 početnih minuta. U kratkom razdoblju do »velikog odmora« Primorje EB je dobilo i četvrtog igrača više, ovoga puta je šansa pretvorena u pogodak, Niko Čubranić je prepolovio veliki zaostatak, ali odmah mu je uzvratila slavna ljevica Jokovića za – 5:2.


Uzvrat u utorak


Odmah na početku nastavka kapetan Riječana Tin Brubnjak je iznenadio Popadića, ali mu je odmah odgovorio Daube svojim već trećim pogotkom održavajući domaće favorite na tri zaveslaja razmaka. Nije to bilo sve od Juga AO, brzi napad Dubrovčana okončan je Jokovićevom demonstracijom ubojitog udarca za visokih 7:3 nešto više od pet minuta do posljednjeg odmora.


Paljba Gospara je samo nastavljena i to kontranapadom nakon kojeg je reprezentativac Franko Lazić pogodio za čak 8:3 nagovještavajući trijumf domaćina. Kada je uskoro asistirao Prkoči, bila je to glasna najava rezultatske katastrofe gostiju s Kantride, tih 9:3 govorilo je samo za sebe.


Niko Čubranić i Nizozemac Kas Te Riele su, istina, za dva koraka smanjili razmak, ali tu je prestala svaka neizvjesnost oko pobjednika. Osim rezultata na semaforu gostima nije išla u prilog ni činjenica da je do kraja preostalo nešto malo više od deset minuta. Domaćini su u posljednji čin predstave uplivali sa visokim vodstvom čak 11:5, kako je nestalo tenzija oko rezultata preostalo je tek čekati s kojim će rezultatom ostvariti pobjedu.


Uzvrat se igra se u Rijeci idućeg utorka.