Slavlje u Zadru

Primorje EB stopostotan i nakon osmog nastupa u Regionalnoj ligi, Burburan i Crippa predvodili Riječane

Denis Frančišković

Noa Burburan/Foto V. KARUZA

Noa Burburan/Foto V. KARUZA

Momčad Igora Hinića u svom osmom nastupu ostvarila je i osmu pobjedu, a do novih bodova predvodili su ih Noa Burburan (5) i Fabio Crippa (4)



ZADAR Utakmica 8. kola A-1 Regionalne lige vaterpolista: Zadar 1952 – Primorje EB 9:15 (2:2, 3:5, 3:4, 1:4).


ZADAR 1952: Lazić, A. Martinović 3, Eškinja, Bašić, Čačić, Jovančević 4, Lokin 1, Stipić, Bezer, Cicero, Zelić 1, Donđivić, L. Martinović, Raci.


PRIMORJE EB: Duvnjak-Starčević, L. Babić, Tomić, Brubnjak 2, Blažić 2, Kaluđerović, K. Babić, Sotošek, Burburan 5, Crippa 4, Jurišić 1, Olić, Jurić 1.




Vaterpolisti Primorja EB ostvarili su i treću pobjedu u Zadru, Riječani su došli do stopostotnog učinka na drugom od ukupno tri turnira nakon pobjeda nad Zemunom i POŠK-om. Momčad Igora Hinića u svom osmom nastupu ostvarila je i osmu pobjedu, a do novih bodova predvodili su ih Noa Burburan (5) i Fabio Crippa (4).


Riječka momčad se krajem druge četvrtine golovima Burburana i Blažića odvojila na dva razlike (5:7) i znalački održavala prednost koja je u trećoj četvrtini iznosila i četiri razlike (6:10). U samoj završnici Riječani su serijom 0-3 zapečatili uvjerljivu pobjedu i prvo mjesto na ljestvici ispred Vojvodine s utakmicom više.


Rezultati 3. kola: Valis Valjevo – POŠK 21:5, Zemun – Cattaro 10:13, Zadar 1952 – Primorje EB 9:15.