Vaterpolo

Primorje EB poraženo u Zagrebu, Mladost u trećoj četvrtini riješila pitanje pobjednika

Igor Duvnjak

Mladi primorjaši, iako umorni od non-stop ritma utakmica i putovanja, u Zagrebu su još od prvih zaveslaja pružili itekako snažan otpor domaćim favoritima, riješeni očito pokazati što znaju domaćim "žapcima"



ZAGREB Utakmica 6. kola Prve hrvatske lige vaterpolista: Mladost – Primorje Erste Bank 14:7 (3:3, 3:2, 6:1, 2:1). Plivalište Mladosti u Zagrebu. Suci: Tiozzo, Frančić (Split).


MLADOST: Marcelić, Radu 1, Miloš 5, Biljaka 1, Lazić, Dašić, Bukić 3, Bušlje 1, Visković, Bajić, M. Vrlić, Ksarko, Jurlina, J. Vrlić 2.


PRIMORJE ERSTE BANK: F. Čubranić, Čunko, Jovančevič 1, Letica, Brubnjak 1, Blažić, Vrbnjak 1, Rakovac 1, Augusti, Juriđić 1, Babić 1, Paparić 1, M. I. Čubranić, Car.




Zagrebačka Mladost je u svom bazenu na koncu obavila formalnost s obzirom na to da je u ligaškom duelu za bodove u hrvatskom prvenstvu opravdala ulogu apsolutnog favorita s gostima iz Primorja Erste Bank. Riječani su zaigrali rasterećeno, ali i vrlo motivirano i inspirirano, toliko da su bili ravnopravan suparnik polovicu igre uglednim domaćim imenima. U trećoj četvrtini je, međutim, došla do izražaja kvaliteta i iskustvo domaćih igrača, koji su se odvojili i očekivano doplivali do bodova.


Mladi primorjaši, iako umorni od non-stop ritma utakmica i putovanja, u Zagrebu su još od prvih zaveslaja pružili itekako snažan otpor domaćim favoritima, riješeni očito pokazati što znaju domaćim “žapcima”. Gosti su startali tako dobro da su na prvi odmor otišli rezultatski poravnati, nakon što su tri puta uspjeli zatresti domaću mrežu.


I u drugoj četvrtini igrači trenera Igora Hinića su djelovali iznenađujuće poletno i opet su bili efikasni, toliko da su držali korak do “poluvremena” s jednim od glavnih favorita u prvenstvu.


Tek u trećoj četvrtini je došlo do pada riječke momčadi, odnosno do bujanja “mladostaša”, koji su odjednom zaredali golovima, dobili su četvrtinu 6:1 te prije posljednje dionice utakmice poveli s 12:6, čime su u biti riješene sve dvojbe oko pobjednika.


Primorjaši već u petak opet gostuju u Zagrebu, ovoga puta suparnik će im biti Medveščak.