Vaterpolo

Primorje EB ovog vikenda igra prvi turnir A1 Regionalne lige: Dvije zadarske pobjede u planovima Riječana

Valentina Prokić

Karlo Babić/Foto V. KARUZA

Karlo Babić/Foto V. KARUZA

Moramo biti na najvišoj razini u svakom dvoboju bez obzira na protivnika. Očekujem da u Zadru startamo s dvije pobjede - kaže Karlo Babić uoči dvoboja sa Zadrom 1952 i POŠK-om



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB ovog vikenda otvaraju službenu natjecateljsku sezonu. Primorjaši igrom slučaja ne igraju na startu dvoboj prvenstva Hrvatske, već kreću s prvim turnirom A1 Regionalne lige, na koji će se nastaviti i utakmica domaćeg prvenstva. Naime, Zadar je domaćin prvog turnira na kojem uz Primorje EB i domaćin Zadar 1952 još sudjeluje splitski POŠK.


Kako je riječka momčad prvo kolo prvenstva Hrvatske trebala igrati upravo protiv Zadra 1952 i to u gostima, sve se idealno poklopilo te će Primorjaši nakon turnira Regionalne lige produžiti boravak u Zadru i idućeg utorka odraditi i tu obvezu.


Jasan cilj


– Mislim da se momčad Zadra 1952 nije puno mijenjala. Vratio im se Roko Jurišić, naš bivši suigrač, a njega jako dobro poznajemo i znamo kako igra. Što se POŠK-a tiče, ne znamo puno, no nije ni važno, na nama je da igramo svoju igru i ostvarimo dobar rezultat – rekao je Karlo Babić, igrač Primorja EB.




Izazovi A1 Regionalne lige ove sezone bit će veliki jer izgubljene bodove će se teško moći nadoknaditi. No, uz sva pojačanja koja su stigla u riječku momčadi, cilj je jasan – plasman u Premier regionalnu ligu, koji je prošle sezone izmakao.


– Prvo moramo naći sigurnost kroz našu igru. Jasno da je svaki bod važan i moramo biti na najvišoj razini u svakom dvoboju bez obzira na protivnika. Očekujem da u Zadru startamo dobro, s dvije pobjede – dodao je Babić.


Primorjaši su imali sjajnu pripremu za početak natjecanja. Sedmodnevne pripreme s WASPO98 Hannoverom, njemačkim prvakom, koji igra i Ligu prvaka i koji je sastavljen od brojnih iskusnih igrača i reprezentativaca.


Sjajna atmosfera


– Nosili smo se dobro s njima. Utakmice su bile napete i bilo je to dobro za nas da pronađemo sigurnost prije sezone. Još uvijek se upoznajemo i uigravamo u bazenu. Atmosfera je sjajna u momčadi i mislim da smo spremni za sve ono što nas čeka – zaključio je Karlo Babić.


Primorjaši su u skupini D A1 Regionalne lige, a turniri se izuzev u Zadru predstojećeg vikenda igraju u Novom Sadu (skupina A), na Korčuli (skupina C) i u Nišu (skupina B).